Elon Musk egyetlen szóval képes megváltoztatni a világot?

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX feje megváltoztatta a Twitter bioját. Mostantól a bitcoin és annak logója látható az egyik legnagyobb követőtáborral rendelkező milliárdos Twitter profilján.

Elon Musk ma ismét feltüzelte a kedélyeket a Twitteren, hiszen megváltoztatta a bioját. A több mint 43 millió követővel büszkélkedő vállalkozó néhány órával ezelőtt azt írta ki, hogy bitcoin. Ha más tenné ezt bizony fel sem tűnne, de Musk már beírta magát a Twitter történetébe azzal, hogy előszeretettel trollkodik a közösségi média platformján (lásd Dogecoin mémcoint), a felhasználók pedig isszák a szavait. Bármit is ír ki a sokszor polgárpukkasztó milliárdos, azzal képes milliós tömegeket megmozgatni. Azt nem tudni, hogy ezen megnyilvánulása mögött most milyen szándék bújt meg, egy viszont biztos: Musk valódi kapocs lehet a munkásságát követő rajongók és a világ legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkező kriptovalutája között.

Elon Musk és a GameStop esete

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, egy videojátékokkal foglalkozó amerikai cég, a GameStop részvényeit egy Reddit-fórum tagjai erősen manipulálták. A cég veszteségesnek bizonyult, a nagy befektetők short pozíciókat nyitottak meg a cég részvényeire, a fórum felhasználói viszont az árfolyamot ellenkező irányba kezdték el nyomni, aminek következtében a Gamestop részvények ára 4 hét alatt 300%-ot emelkedett. Sokak szerint egyértelmű, hogy a kisbefektetők és a Wall Street-i nagykutyák háborúja zajlik, mely azt is jelentheti, hogy a régi magyar mondás igaz “Sok lúd disznót győz”…

Ebből az őrületből természetesen Elon Musk sem maradhatott ki. A piac zárása után Musk ismét megjelent a Twitteren és azt írta, Gamestonk!! Ezzel alaposan megtolta a GameStop részvényárfolyamát, aminek nagyon örültek a Reddit fórum, a WallStreetBets tagjai.

Sok Reddit felhasználó úgy véli a GameStop szédületes menetelése nem más, mint egy tömeglázadás a világ vagyonát uraló milliárdosokkal szemben. Egy Responsible-Height77 nevű felhasználó azt írta, hogy “folyamatosan azt látjuk, hogy a világ 1 százaléka évente több billió dollárt zsebel be még a világjárvány idején is… szemben azzal a sok millió amerikaival, akik munkanélküliek lettek. Azt hiszem, itt az ideje megmutatni, hogy a tömegek ebbe beleszólhatnak, és hogy a hangunk számít.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük