A hatóság zöld utat kapott: elkobozzák a Terra alapítójának brutális vagyonát

Egy helyi jelentés szerint a dél-koreai ügyészek zöld utat kaptak a szöuli déli kerületi bíróság bűnügyi osztályától, hogy lefoglalják a Terraform Labs társalapítója és korábbi vezérigazgatója, Do Kwon tulajdonában lévő vagyontárgyakat. A jelentésben nyilvánosságra hozták, hogy összesen 176 millió dollár értékű vagyontárgyakat zároltak, amelyek között luxusgépjárművek, bankbetétek és egy digitális valutaváltónál vezetett kriptopénzszámlák is szerepelnek.

Miután olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Do Kwon, a Terraform Labs társalapítója és korábbi vezérigazgatója 100 millió dollárt rejtegetett egy svájci bankszámlán, a Hankyung regionális hírportál új jelentése szerint a dél-koreai ügyészek intézkedtek, és befagyasztották Kwon vagyonát.

Kwon a már fentebb felsorolt vagyontárgyak mellett rendelkezik egy “Galleria Foret” néven ismert lakással, valamint egy irodaházzal Nonhyeon-dongban. A bírósági utasítás értelmében a fent említett tárgyakat, valamint a Mirae Asset Securitiesnél tartott részvényeket, a Woori Bankban tartott pénzt és a meg nem nevezett, tőzsdén tartott kriptovalutákat tilos eladni.

A jelentésben kiemelik, hogy Shin Hyun-Seong, más néven Daniel Shin, valamint a Terraform Labs néhány alkalmazottja ellen csalás és a tőkepiaci törvény megsértése miatt emeltek vádat. Kwon vagyonának 2023. május 9-én történt lefoglalásával egy időben egy, a Terraform Labshez kapcsolódó ethereum (ETH) számla 8,7 millió dollár értékű CVX tokeneket utalt át egy meg nem nevezett helyre. Figyelemre méltó, hogy ez az 1,8 millió CVX mozgása 277 nap elteltével történt, pontosan a Terra ökoszisztéma összeomlásának egyéves évfordulóján.

Kwont és bűntársát, Han Chang-Joon-t a montenegrói bűnüldöző szervek tisztviselői akkor fogták el, amikor éppen egy Dubaiba tartó magángépre készültek felszállni. Kwon jelenleg a dél-koreai és az amerikai hatóságok kiadatási kérelmével néz szembe.