A hétvégén újra jön a Bitcoin Kebab, a BitcoinBázis podcast legújabb epizódja

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Újra jelentkezik a hétvégén a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab (Bitcoin Rehab után szabadon). A műsor házigazdája Stier Kata jogász-blogger, akit már jól ismerhetnek az olvasóink, hiszen Kata hétről-hétre a mai világunkat leginkább befolyásoló, érdekes témákról számol be. A Bitcoin Kebab célja, hogy olyan aktualitásokról beszéljünk, amik rányomják a bélyegüket a mindennapjainkra, legyen az a kriptovaluták, a decentralizáció, a blokklánc technológia, a digitális forradalom vagy éppen a mesterséges intelligencia témaköre.

A podcast kilencedik adásának vendége Papp Tibor, az Írisz Office Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt vezérigazgatója lesz. A legújabb epizódban egy sokak által nem kedvelt, de mégis kulcsfontosságú témáról beszélget Kata a vendégével: nem másról, mint a kriptovaluta adózásról Magyarországon. Sok kriptobefektető nem is igazán foglalkozott eddig az adózás kérdésével, pedig igenis beszélni kell róla. Papp Tibor több mint 20 éves könyvelési és adótervezési tapasztalatával bevisz minket a magyar adózás, ezen belül a kriptoadózás legmélyebb bugyraiba. Miután 2022. január 1-től új kriptoadózás kerül bevezetésre, így érdemes mindenkinek tájékozódnia a jövőre vonatkozó adózási lehetőségekről, illetve a legális kiskapukról.

Az adásban szó esik majd a sokak fantáziáját megmozgató ún. fekete doboz elméletről, miszerint csak akkor keletkezik adófizetési kötelezettség, ha a kriptovalutákat fiat-pénzre váltjuk át. Tibor mesél majd a hallgatóknak a cégekre és magánszemélyekre vonatkozó szabályokról, arról hogy hogyan ismerte meg 7 évvel ezelőtt a bitcoint, milyen az adóhatóság hozzáállása ehhez az új eszközosztályhoz, illetve miként kell eljárni, ha valaki kriptovaluta bányászatra adja a fejét.

Ha Ti sem maradnátok le egy rendkívül hasznos, számos létfontosságú információt biztosító epizódról, feltétlenül hallgassátok meg az adást az Anchoron, de automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.