A holnapi Binance LUNA 2 airdrop még jobban megdöntheti az árfolyamot

A napokban számoltunk be arról, hogy elindult a Terra 2.0 blokklánc május 27-én a terveknek megfelelően. Sikeresen generálták le a genezis blokkot és elindult a LUNA token is a hálózaton. Aztán a hétvégén a régi UST és LUNA (Classic) tokenek birtokosai számára airdroppal megérkeztek a várva várt új LUNA tokenek is. Viszont azt már május 27-én lehetett látni, hogy nem lesz ez akkora sikersztori, mint várták sokan.

A Binance fogja mélyre küldeni az árfolyamot?

Az első kereskedési napján is közel 75%-ot veszített az értékéből a LUNA 2. De május 28-án már alig 4 dollárt adtak egy új LUNA coinért. Valamelyest hétfő reggelre visszajött ez az érték 6 dollár körülire, de még így is 70% feletti a veszteség mindössze néhány nap alatt. Úgy tűnik, hogy az egyetlenek, akik jól profitáltak a LUNA 2-ből, azok a különböző kriptotőzsdék voltak, amikor beindult megint az eladási hullám. Az árfolyamra még komolyabb hatása is lehet majd a Binance tőzsdéjének. A cég most készül a saját LUNA és UST Classic birtokosai számára végrehajtani az airdropot. Amikor ezt megteszi, a jelenlegi folyamatok alapján valószínűsíthető, hogy csak felgyorsítja majd az eladási hullámot.

LUNA drop

Elvileg holnap, május 31-én lesz ez az airdrop és a Terra 2.0 listázásra is kerül a Binance tőzsdéjén. De egy olyan kereskedési területen, ahol a magas kockázatú és volatilitású tokenekkel lehet kereskedni. A bennfentesek szerint mivel a Binance 15 milliónál is több LUNA tokent fog droppolni a felhasználóknak kedden, komoly árfolyamingadozásra lehet számítani. Főleg, mivel az érintett Binance felhasználók egy jelentős részének sosem volt régi LUNA tokenje sem. Az UST veszteségeiket pedig az új LUNA azonnali eladásával akarják csökkenteni. Szóval jelenleg úgy tűnik, hogy az új LUNA sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nem csoda, hogy számtalan mém és vicc kering már most az interneten arról, hogy mennyire nem lehet visszahozni a korábbi veszteségeket.