Április 30-án indul az első hongkongi Bitcoin ETF termék kereskedése

Már több cikkben is megemlítettük, hogy nemrégiben a hongkongi felügyelő hatóság a közelmúltban jóváhagyta a Bitcoin Spot ETF-eket több nagy vagyonkezelő számára. A kérdést azóta már sokan feszegették, hogy vajon mit is jelenthet ez a város számára. A többség azon az állásponton van, hogy ez megnyitotta az utat afelé, hogy Hongkong az ilyen termékek kereskedelmének egyik fő központjává váljon. A jóváhagyás kifejezetten nagy mérföldkő a Bitcoin számára Ázsiában és hosszú hónapok feszült várakozása előzte meg a mostani döntést.

Hongkong kisebb piac, mint az USA, de még így is nagyot szólhatnak a spot ETF termékek a városban

A HashKey Capital, egy helyi eszközkezelő cég már meg is erősítette, hogy Bitcoin ETF termékének kereskedése jövő héten indul. Ezzel ők lesznek a legelsők egyike egy ilyen termékkel Hongkongban. Az OSL, egy digitális eszközplatform, amely két nagy alapkezelő letétkezelőjeként és infrastrukturális szolgáltatójaként működik, szintén jelezte, hogy a spot bitcoin termékeivel már április végén piacra kívánnak lépni. Ez a hír tovább erősíti Hongkong pozícióját abban a versenyben, ahol a cél, hogy a befektetőknek a hagyományos pénzügyi eszközökön keresztül is hozzáférést biztosítsanak bitcoinhoz. Más vagyonkezelők pedig állítólagosan a végső simításokat végzik, hogy április végén elindulhassanak a Bitcoin spot ETF termékeik kereskedésével.

És ahogy az Egyesült Államokban ugyenezen termékek januári jóváhagyása után, most Hongkongban is nagyok a várakozások a befektetők részéről. A szingapúri székhelyű Matrixport kriptoszolgáltató és Markus Thielen, a 10x Research alapítója is komoly előrejelzéseket tett. Szerintük a hongkongi spot Bitcoin ETF-ek akár 25 milliárd dollárnyi új keresletet is hozhatnak. Egy ilyen beáramlás pedig tovább legitimálhatja a Bitcoint, mint eszközosztályt. Azt azért tegyük hozzá, hogy a hongkongi piac jóval kisebb, mint az amerikai. A Bloomberg elemzője szerint a hongkongi cégek, amelyek kérelmét elfogadták jóval kisebbek, mint az Egyesült Államokban működő vagyonkezelő vállalatok.