A Huobi kriptotőzsde elküldi alkalmazottai felét

Egyes szakemberek úgy vélik, hogy a legjobb egy elbocsátást bejelenteni valamikor az ünnepi időszak során. Ilyenkor várható ugyanis a legkevesebb és legkisebb mértékű felháborodás és veszekedés. Valószínűleg nincs köze ehhez, de a Huobi kriptotőzsdéje is arra készül, hogy rövidesen jelentős számú alkalmazottját küldje el.

A Huobi is igyekszik reagálni a piaci helyzetre

Az elbocsátásról szóló információkat a népszerű kriptoújságíró, Colin Wu osztotta meg. Már novemberben is szó volt róla, hogy a kriptotőzsde kicsit áramvonalasítani fogja a szervezetét pozíciók megszüntetésével. Most pedig már arról is vannak viszont hírek, hogy a Huobi a vezetői fizetését is meg fogja nyirbálni. Wu információi szerint a Huobi jelenlegi 1200 alkalmazottjából minimum 400-at, de akár 600-at is elküldhet a következő hónapokban. Plusz éves bónuszra sem kell senkinek számítani. Nincs semmi meglepetés ebben, hiszen a jelenlegi kriptotélben nagyon sok cég számára csak a talponmaradás a tét. Hivatalos közleményben mindenesetre a Huobi eddig a pillanatig nem reagált a hírekre.

Mindenesetre jobban tennék, ha valamit közölnének, ugyanis a közösségi médiában már arról spekulálnak a felhasználók, hogy milyen állapotban lehet úgy általában a cég. A 2013-ban alapított Huobi az egyik legrégebbi játékosa a kriptoszektornak, irodákkal Szingapúrban, Hongkongban és Dél-Koreában is. Nincsenek egyedül egyébként az elbocsátási trenddel 2022-ben, hiszen a Coinbase és a CryptoCom is leépített jó pár alkalmazottat, hogy így csökkentse költségeit. Nemrég a Bybit is bejelentette, hogy a következő hónapokban költségcsökkentési céllal dolgozói 30%-át fogja majd elküldeni. Bár azt minden előbb említett cég hangsúlyozta, hogy a működésük nincs veszélyben, csak reagálniuk kell a jelenlegi piaci helyzetre.