A JPMorgan saját kriptotárca szolgáltatást akar piacra dobni

A JPMorgan saját kriptotárca bevezetésén ügyködik s a legfrissebb hírek szerint már az eszköz védjegyeztetése is lezajlott. A banki óriás minduntalan arra törekszik, hogy növelje befolyását a kriptoszektorban. Ennek érdekében újításokat vezet be és próbál mindinkább ügyfelei kedvére tenni.

Az innovációk megvalósítása okán a vállalat nemrégiben például az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál (USPTO) védjegyeztette a “J.P. MORGAN WALLET”-et. Ezzel nem titkolt céljuk, hogy rövidesen egy kriptovaluta tárcát dobjanak piacra, amelyet az eszközök tárolására és átutalásukra lehet alkalmazni. A védjegyet a USPTO november 15-én bocsátotta ki.

Az információt Michael Kondoudis, NFT-kre és a metaverzumra szakosodott szabadalmi ügyvivő, erősítette meg egy tweetben november 21-én.

Kondoudis szerint a JPMorgan saját kriptotárca szabadalma kiterjed a kriptotranzakciók lebonyolítására és a virtuális folyószámlák működtetésére. Emellett pedig olyan egyéb pénzügyi szolgáltatásokat is lefed, mint a harmadik felek forrásainak kezelése, amire az elektronikus pénzátutalások alkalmával van szükség.

Fontos megemlíteni, hogy a befektetési banknak nem ez az első megmozdulása arra vonatkozóan, hogy meghódítsa a kriptovilágot. A múltban is nagy erőfeszítéseket tett, hogy jobban feltérképezze a blokklánc technológia által nyújtott lehetőségeket, illetve azt, hogy hogyan építhetné be ezeket szolgáltatásai körébe. Ennek köszönhetően 2022 februárjában berobbant a metaverzumba, miután 1 billió dollárra becsülte az ágazatot.

A közelmúltban a JPMorgan bejelentette, hogy 2 másik bankkal együtt részt fog venni a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) projektjében, amelynek során digitális eszközöket és a DeFi vívmányait tesztelik majd.

Ugyanakkor, a cég jelen pillanatban leginkább a metaverzumbeli fejlesztésekre fókuszál. Azt szeretné elérni, hogy üzleti tevékenysége a lehető legmodernebb legyen s az ügyfeleik igényeihez igazodva teremtsék meg új arculatukat.

A medvepiac viszontagságainak ellenére az elmúlt hónapokban egyre több hagyományos pénzügyi vállalat nyit a kriptovaluták szektora felé. Példának okáért, a Visa és az American Express pénzpiaci szolgáltatók, a New York-i tőzsdével egyetemben, a JPMorgan nyomdokaiba kívánnak lépni.