A Kakao saját blokkláncot indít

Ground X, a blokklánc fejlesztő cége a dél-koreai Kakao chates applikációnak blokklánc tesztnetet indított a Klaytn néven szabadalmaztatott blokklánc hálózatára.

A cég egy sajtóközleményben hétfőn jelentette be a tesztnet indítását és hogy 10 partner hívott meg a hálózat tesztelésére. A csatolt fehér könyv több információval szolgál a hálózatról és elsődleges célja a decentralizált applikációk (dappok) technológiai alapjainak letétele.

A fehér könyv egy hibrid megoldást kínálva két részre ossza a blokkláncokat, konszenzus és tartományi csomópontokra a skálázhatóság és a transzparencia érdekében.

A konszenzusos csomópontok (consensus nodes) olyan meghívott partnerek a hálózaton, akik együttesen egy privát blokkláncot alkotnak a tranzakciók konfirmálására egy bizánci hibatűrő (BFT) konszenzusos algoritmust futtatva, áll a fehér könyvben. A tartományi csomópontokban (RN) bárki csatlakozhat és feladatuk nem más mint a blokkok újraellenőrzése.

“A tartományi csomópontok (RN) újonnan létrehozott blokkokat töltenek le a CN hálózatról és periodikusan kommunikálnak (‘gossip’) egymással mialatt egy helyi másolatot tárolnak a blokkláncról. A CN-ek által kiválasztott új blokkokat validálják úgy, hogy megbizonyosodnak afelől hogy nincs duplikátum tartalom az adott blokkmagasságban. Az RN hálózathoz bárki csatlakozhat,” áll a fehér papírban.

Ezzel a hibrid megoldással, állítja a Ground X, sikeresen egy másodpercre csökkentette a blokkok lánchoz fűzési idejét és 1500 tranzakció per másodpercre növelte a tranzakciós sebességet.

Hogy ösztönözze a részvételt, a hálózat arányosan 10 milliárd KLAY tokent oszt szét a blokkláncon a két különböző csomóponti résztvevő között bár a pontos arány még nem lett publikálva. A hálózat közben évenként hagyományos tokeneket is kioszt mint blokkjutalom.

A Ground X hozzátette később a hálózat forráskódját is publikussá teszi miután a Klaytn mainnet elindult 2019 első negyedévében. Az, hogy vajon a tokennel kereskedni is lehet vagy sem, az még nem tisztázott.

A tesztnet durván hat hónappal azután jön, hogy a Kakao bejelentette, blokklánc alkalmazásokat és saját blokkláncot tesztel.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]