A kereskedők még mindig BTC áremelkedésre fogadnak CZ lemondása után is

Az elmúlt időszak legnagyobb kriptos híre egyértelműen az volt, hogy a Binance vezetője, alapítója, Changpeng CZ Zhao november 21-én bejelentette, hogy lemond. Plusz bűnösnek vallotta magát az amerikai pénzmosás elleni törvények megsértésében egy 4,3 milliárd dolláros alku részeként. Az FTX kriptotőzsde tavalyi összeomlása óta egyértelműen ez a legnagyobb csapás a kriptopiacoknak. Viszont a kereskedők mindegyike másképp látja a helyzetet a történtek után.

A kereskedők még mindig bikapiacon fogadnak

Az tény, hogy a bitcoin árfolyama maradt a 37 ezer dolláros szint alatt ( BTC Price BTC Price ) a cikk írásának pillanatában. A Paradigm kereskedési hálózat adatai szerint a bejelentés után megnövekedett a bitcoin call opciók aktivitása, ami az erős bikapiac egyik jele. Más piaci elemzők, mint Chang adatai azt mutatják, hogy november 22-én például 550 szerződéssel kereskedtek a Deribiten 2024 márciusában lejáró, 45 000 dolláros BTC vételi opcióval. A vevők egyértelműen árfolyamkilövésre számítanak és ezért összesen 1,5 millió dollár prémiumot fizettek a “várakozásaikért”. A Deribiten egy opciós kontraktus egy BTC-t jelent.

Ezek olyan call opciók, amikor az eladó és a vevő megegyeznek, hogy egy bizonyos eszközt egy megahatározott áron vesznek meg egy megadott dátumon vagy az előtt. Nem kell nagyon nagy kereskedőnek lenni, hogy lássuk, ez egy erős bikapiaci üzenet. Összességében mind a rövid, mind a hosszú távú callok továbbra is prémiummal kereskednek a put opciókhoz képest. Ez annak a jele, hogy a piac nem számít jelentős változásra a Binance-hírek után és a kriptós félelmek tovatűntek. Ennek amúgy a fő oka az, hogy elég erős az egyetértés abban, hogy az amerikai hatóságok most megpucolták a piacot, hogy előkészítsék az első tőzsdén kereskedett amerikai bitcoin spot ETF érkezésére. Ez utóbbi további milliárdokat hozhat a piacra befektetői pénzek képében egy jóval szabályozottabb keretrendszerben.