A KISS frontembere, Gene Simmons elárulta, hogy ő is Bitcoin milliomos

Gene Simmons, a legendás KISS rockegyüttes társalapítója és énekese tweet-jében elárulta, hogy “hét számjegyű” Bitcoin vagyonnal rendelkezik, és “hodlerként” jellemezte magát: „Igen. Bitcoin Hodler vagyok. Hét számjegyű.” Ezzel ő is a Bitcoin milliomosok táborát erősíti.

A hét elején a Kiss frontembere azt is megemlítette, hogy a portfóliójában XRP, Dogecoin és egyéb altcoinok is szerepelnek.

Simmons 2017 szeptemberében beszélt először nyilvánosan a Bitcoin iránti érdeklődéséről a The Street-nek adott interjúban:

„Érdekel a Bitcoin, de csak mint a befektetési puzzle egy darabja.”

Még fel is vetette a „Kiss coinok” bevezetésének ötletét, amikor a hírességek még ICO-kat bocsájtottak ki. Amint arról az U.Today beszámolt, megfogadta, hogy választójogtól megfosztott embereket fog a Bitcoin felé terelni.

Simmons, a Bitcoin milliomos blokklánc hívő

Ennek ellenére a Bitcoin az énekes nettó vagyonának csak egy kis részét teszi ki. A becslések szerint az izraeli-amerikai zenész vagyona meghaladja a 400 millió dollárt, ami könnyen a valaha élő leggazdagabb rocksztárok közé sorolhatja.

Gene Simmons, Bitcoin milliomos

A feltűnő fekete-fehér színpadi sminkje és tüzes trükkjei mögött mindig is egy hozzáértő üzletember lapult. Zenekara óriási és régóta tartó sikerei miatt Simmons jövedelmező licencszerződésekkel szerezhetett vagyont. A zenekar a bő 40 éves pályafutása alatt 29 stúdióalbumot adott ki. Ahogy már erről korábban is beszámoltunk, a jövedelemből az adóhatóság szép összeget kanyarított le, ami Simmonsnak már 2012-ben sem tetszett.

“Hiszek a kereslet-kínálat hatásában. Nem gondolom, hogy az államnak bele kéne dugni az orrát mindenbe,” mondta a Forbes-nak 2012-ben Simmons.

Már a Bitcoin megjelenése előtt is decentralizáció tanait hirdette a zenekar. Így nem csoda, hogy Simmons aktívan érdeklődik a technológia iránt.

“A világon mindenhol azt próbáljuk elmondani az embereknek, hogy nincsenek határok, nincsenek elnökök, csak egy nemzet létezik, a KISS Nation! Csak egy rock himnusz van a Rock N Roll All Night!”

Az frontember zenei pályája mellett nyitott egy étteremláncot is, sőt futballcsapata is volt. A Los Angeles Kiss azonban 3 szezon után otthagyta az AFL amerikai focibajnokságot, és a klub felbomlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük