A Kraken kriptotőzsde csapata leleplezte az FTX hackert

A Kraken az FTX botrány felgöngyölítésén szorgoskodik s a legfrissebb fejlemények sokakat megleptek. Az, hogy a Kraken kriptotőzsde vajon mi okból érzi szívügyének a Sam Bankman-Fried által vezetett platform esetét, nem tisztázott. Talán saját bőrét is félti, így jobbnak tűnik, ha minél előbb elcsípik a hackert. 

Nick Percoco, a Kraken biztonsági igazgatója, a tegnapi nap folyamán egy rövidke tweet-ben erősítette meg a tényt, miszerint ismerik a hacker kilétét.

A megjegyzés egyébként Mario Nawfal, az IBCgroup.io befektetési cég alapító vezérigazgatója, tweetjére szolgált válaszként. Nawfal szerint a „hacker nagy valószínűséggel egy tapasztalatlan bennfentes” lehet. Percoco azonban ennél is továbbment s kerek-perec kijelentette, hogy „ismerjük a felhasználó személyazonosságát”.

Satoshi Stacker, egy közismert YouTuber, aki mellesleg hatalmas kriptó és NFT hívő hírében áll, csakugyan nem hagyta szó nélkül az ügyet. Azt ecsetelte, hogy az FTX hacker a Kraken-t használta arra, hogy tranzakciót bonyolítson le Tron tárcájával szemben. Arról a bizonyos Tron tárcáról van szó, amely rendelkezik az eltulajdonított eszközökkel. Ezáltal a Kraken-nek elegendő információja van ahhoz, hogy az illetékes szervekkel karöltve a szélhámos nyomára bukkanjon. Illetve hozzátette, ha Bankman-Fried áll a dolog mögött, akkor egyszerűen nem érdekli őt, hogy elkaphatják.

Annyi biztos, hogy mióta lemondott vezérigazgatói posztjáról, Sam Bankman-Fried valóságos menekülésbe kezdett. A legújabb hírek szerint a jelenleg a Bahama-szigeteken tartózkodó vállalkozó Dubajba szeretne minél hamarabb eljutni.

Ezen információk tudatában, ha a hacker valóban a Kraken-t használta ahhoz, hogy kiutalja a meglovasított összeget, a kriptotőzsde könnyedén beazonosíthatja a felhasználót.

Dyma Budorin, a Hacken.io vezérigazgatója és társalapítója, nagyra becsülte Tobias Silver, a just.money alapítója, munkáját az FTX Tron fiókok lenyomozásával kapcsolatban. Budorin álláspontja alapján „egy bennfentes áll az FTX rug pull/kilépési csalás mögött”, a hacker hozzá nem értéséből kiindulva.

Az elkövetkezendőkben a Kraken feltételezhetően együtt fog majd működni a törvény végrehajtással annak érdekében, hogy lekapcsolják az azonosított személyt.