A Kraken Wallet nem támogatja a Cardano-t, aggódnak a befektetők

A Kraken új kriptotárcája nem támogatja a Cardano-t, ami miatt sokan attól tartanak, hogy az ADA még hátrébb csúszhat a piaci kapitalizációs rangsorban.

A stagnáló árfolyamok és a kapitalizációs rangsorban történő visszaesés közepette az ADA hívei körében egyre nagyobb az aggodalom a Cardano jövőjével kapcsolatban. Emellett a Kraken szerdán vezette be új, nem-letétkezelő kriptotárcáját, a Kraken Walletet, amely, mint kiderült, nem támogatja az érmét.

Válaszokat várnak a Cardano tulajdonosok

Az ADA Whale nevű X-influenszer a Cardano kizárásával kapcsolatban kijelentette: “Számomra továbbra is rejtély, hogy egy olyan blokklánc, mint a Cardano, hogyan maradhat ki továbbra is az alapvető infrastrukturális integrációkból.”

Rick McCracken, egy staking pool üzemeltető objektívebb álláspontot képviselt, azt sugallva, hogy a Cardano integráció hiánya inkább a Cardano Foundation-nek köszönhető, és kijelentette, hogy a jövőbeli integrációk felelőssége a Cardano közösségre fog hárulni.

Ennek ellenére ez az elutasítás súlyos csapást jelent az ADA támogatóinak, akik azt feltételezték, hogy a Cardano mérete és tekintélye automatikus integrációkat eredményez az olyan projekteknél, mint a Kraken Wallet.

Nyolc nagy blokkláncot támogat a Kraken Wallet

Az új Kraken Wallettel a tőzsde egy egyszerű és biztonságos önmegőrző (nem-letétkezelő) kriptotárcát hozott létre, amellyel a Kraken szerint minden felhasználó “felfedezheti a decentralizált világot, és könnyedén kezelheti digitális eszközeit”.

A szerdától elérhető kriptotárca Multichain-támogatással is büszkélkedhet, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes együttműködést nyolc nagy blokklánccal: Bitcoin, Ethereum, Solana, Optimism, Base, Arbitrum, Polygon és Dogecoin. A tárcába a WalletConnectet is integrálták, így több ezer decentralizált alkalmazáshoz férhetnek hozzá a felhasználók.

Érdemes egyébként megemlíteni, hogy a Kraken Wallet az adatvédelem jegyében nem tárol semmilyen bejelentkezési hitelesítő adatot vagy KYC-információt.