A Cardano staking poolba már több mint 1 millió cím csatlakozott

A Cardano hálózaton azon címek száma, amelyek ADA tokent stakelnek, már meghaladta az egymillió darabszámot. Ez nagy sikernek könyvelhető el, mert elég komoly kriptopiaci visszaesés volt az elmúlt hetekben. Ez a Cardano-t is eléggé megviselte, ugyanis piaci kapitalizációban több mint 400 milliárd dollárt veszített ennek hatására.

A Cardano-t szorosan nyomonkövető oldal, a pool.pm szerint jelenleg valamivel több mint egymillió kriptotárca stakeli a tokent. A hálózaton lévő címek száma gyorsan nőtt az elmúlt hetekben. Az elmúlt két hónapban pedig több mint 100 000 új cím jelent meg a blokkláncon.

Charles Hoskinson, a Cardano megalkotója és az Input Output Hong Kong (IHOK) vezérigazgatója így kommentelte a mérföldkövet a közösségi médiában: „We did it – Megcsináltuk!”. A válaszokban nagyon sok felhasználó azonnal érdeklődött, hogyan tudnának ők is elkezdeni stakelni az ADA-állományukat.

Egy másik Cardano adatforrás, a PoolTool szerint közel 31 milliárd dollár értékű ADA érdekelt a stakingben. Ez azt jelenti, hogy token kínálatának több mint 71%-a extra bevételhez juttatja az ADA tulajdonosokat, és egyúttal a hálózatot is biztonságosabbá teszik. Az ADA staking alapok összesen 2966 poolban vannak szétosztva.

Az év elején az ADA árfolyama robbanásszerűen kilőtt a régóta várt Alonzo hard fork érkezés hírére, amely bevezeti az okosszerződéseket a hálózatban. Ezzel a Cardano blokklánc is be fog szállni majd a Binance Smart Chain (BSC), az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) uralta versenybe.

Az Alonzo hard fork a hálózat „Goguen” korszakának része, amit Joseph Goguenről, a Kaliforniai Egyetem és az Oxfordi Egyetem informatika professzoráról nevezték el. A Goguen-korszak a Shelley-fázis után következik, amely során a Cardano decentralizált blokklánccá vált, a közösség tagjai pedig validátor szerepköröket kaptak.

Cardano ADA

Az ADA árfolyama jelenleg 1,45 dollár körül alakul. A történelmi csúcsot szeptemberben érte el, amikor 3 dollárt közelítette meg a token. Az év elején még az ADA körülbelül 0,12 dollárért cserélt gazdát.