“A kriptó medvepiac nem fog örökké tartani” állítja az anonim Ethereum bálna

Egy rejtélyes trader, aki azzal került a hírekbe, hogy a 2017-es rali idején 200 millió dollárt profitált egyetlen hónap alatt, beleegyezett, hogy interjút adjon a CCN híroldalnak a kriptopénzpiacok állapotáról.

A trader a személyazonosságát továbbra sem kívánja felfedni (feltehetően Indonéziából), a beceneve simán csak 200M_trader. Egyike a legkoraibb befektetőknek, aki még 2011-ben kezdett el bitcoint felhalmozni és miután elindult az Ethereum, az egyik jól sikerült hónapjában $55 millió dollárnyi ETH-et 283 millió dollárra tornázott fel 30 nap lefogása alatt. A CCN híroldal felvette a névtelen Ethereum bálnával a kapcsolatot és a kriptotélről és a medvepiacokról kérdezte.

A CCN elsőként a kezdetekről érdeklődött a tradertől:

“Bitcoin. Minden 2011 elején kezdődött. Hittem a technológiában és hogy meg tudja változtatni a gazdasági kapcsolatokat a világban. Akkoriban még nagyon nehéz volt Bitcoint venni fiatpénzzel. Videokártyákat kellett vennem és bányászni. Kisebb-nagyobb összegeket a Bitcointalkon keresztül vásároltam privátban.”

Amikor a jelenlegi medvepiacról kérdezték, akkor elmondta, hogy elegendőt váltott át az elmúlt rali során. Bitcoint 10 000 – 12 000 dollárért, Ethereumot pedig 450 – 1 200 dollárért váltott és elmondása szerint a mostani piaci körülmények nincsenek rá hatással.

“Már átéltem hasonló zuhanásokat 2013 és 2015 között, amikor a piac hirtelen gyorsasággal ment le 1200 dollárról. Akkor nem adtam el semmit. Ezúttal nem követtem el ugyanazt a hibát. Ugyanakkor a zuhanásban mindig benne van a felhalmozás lehetősége, amit most is csinálok. A piacoknak ciklusaik vannak, és erre érdemes figyelni mind a gyors növekedés, mind az erős esés közepette. Az is csak idő kérdése mielőtt a nagyjátékosok komolyan és igazán beszállnak a piacra. Most még van időnk és tudunk tenni valamit.”

A medvepiac hosszáról és a kriptotél végéről is összeszedett jóslattal állt elő.

“A következő Bitcoin blokkjutalom felezés lesz az újabb emelkedés kiváltója; talán nem lesz ilyen robbanékony, de növekedés lesz. Minél közelebb jön a pillanat, annál közelebb a tél vége. Azt tanácsolom, hogy számoljátok le a medvepiacból hátrelévő napokat, a számsor minden nap egy kis extra optimizmussal fog eltölteni.”

A névtelen Ethereum bálna azt is hozzátette, hogy befektetett az Ethereum, EOS, TON (Telegram Open Network) projektekbe és más sikeres projektbe, de azt elutasította hogy minden a nyereségről szólna.

“Teljes mértékben támogatom a mozgalmat. A zéró megtérülés ideje lejárt – ez a technológia nem fogja leváltani a hagyományos eszközöket, de alapjaiban fogja megváltoztatni azt, és így szélesebb népesség számára lesznek elérhetőek a pénzügyi eszközök.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük