A kriptóbarát Travala utazási iroda a pandémia ellenére is erős negyedévet zárt

A Travala, amely a bitcoin mellett számos altcoin fizetési lehetőséget is biztosít utazóközönségének, kiadta a 2021-es év harmadik negyedévi pénzügyi összefoglalóját. A cég szerint a kriptovaluták elfogadása „több, mint ellensúlyozta a pandémia negatív hatását”, jelentette a Bitcoin.com.

Majdnem 10 milliós bevétel volt a harmadik negyedévben a Travala vállalkozásánál

Mi is többször írtunk már a kriptóbarát Travala szolgáltatásairól, de úgy tűnik, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik beszélnek a vállalatról: a cég ugyanis a Q3-as beszámolójában jelentős fejlődésről számolt be. A három hónap alatt a Travala mindhárom fő tevékenységén belül „robbanásszerű növekedést” figyeltek meg: a hotelek, a repjegyek és egyéb szolgáltatások területén is.

A hotel és repjegy foglalások 50%-os növekedést produkáltak a Q2-höz képest. Az egyéb szolgáltatások és aktivitások 70%-kal nőttek. Egy nagy kivétel az ún. concierge szolgáltatások voltak, melyek a negyedév során 55%-kal csökkentek.

A Travala az elmúlt hónapokban a kriptofizetések mellett egyéb a kriptopiachoz kapcsolódó szolgáltatásokat is bevezetett, többek között a „proof-of-travel” NFT-ket és a közösségi szavazat funkciókat is. Ráadásul folyamatosan új kriptovalutákat és kriptós fizetési rendszereket tettek elérhetővé felhasználóik számára.

A harmadik negyedév összes bevétele 9,8 millió dollár volt, amely több, mint hatszoros növekedésnek számít 2020 Q3-as eredményéhez képest.

A beszámolóban arról is közzétett a vállalat adatokat, hogy fizetések tekintetében milyen megoszlást figyelhetünk meg a felhasználók között. A Q3-as foglalásoknak mindössze 12 százalékáért fizettek tradicionális fiatpénzekkel, míg az emberek 13%-a korábbi fizetési krediteket használt fel erre. A kriptovaluták között messze nem a bitcoin volt a legnépszerűbb. Ezt ugyanis csak az ügyfelek 8%-a választotta. Ezzel szemben 14%-uk fizetett az AVA kriptoeszközzel (ez a Travala natív tokenje) és 12%-uk a Binance Pay szolgáltatásával. Egy kifejezetten magas 41% pedig egyéb kriptopénzeket választott.

„Nehéz eltúlozni az, hogy mekkora kihívás volt a Covid-19 a szektor számára. Bár egyre jobban látszanak a kilábalás jelei, elképesztő mértékű innovatív átalakulást is láthatunk a pandémia hamvaiból újjászületni” – mondta Juan Otero, a Travala CEO-ja.

Ha a pandémia alatt ekkorát tudott nőni az oldal (és már tavaly is folyamatos növekedésről számoltunk be), akkor mindenképpen érdemes lehet figyelni a Travala fejlődését a következő években.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.