A kriptopénz bányászat melegágyai az egyetemi kampuszok az USA-ban

Egy a Cisco által lefolytatott felmérés szerint a kollégiumok és az egyetemi kampuszok jelentik a bitcoin és altcoin bányászat melegágyát az Egyesült Államokban.

A Cisco Umbrella biztonsági szoftverével lefolytatott felmérés alapján az egyetemi hallgatók jelentik a második legnagyobb digitális pénzbányász csoportot és a felmérés alapján az egyesült államoki kripto-bányászipar 22%-át teszik ki (az ipari kriptobányászatot leszámítva).

Bányászat vertikális eloszlása az Egyesült Államokban | Cisco

Az első helyen az ország energiaszektora és közmű szolgáltatói állnak, amik a teljes output 34%-át adják.

A Cisco rangsorában a gyógyászati és a média szektor is helyet kapott a 3. és a 4. hellyel.

Austin McBride a Cisco kutatója a hallgatok bányász habitusát elemezve megjegyezte, többségük hosszú távon bányászik, több szemeszteren keresztül:

Berakod 4 évre a bányászriged a koleszszobába és mikor végzel az egyetemen egy nagy rakás kriptóval sétálsz ki.

A hallgatók kevésbé törődnek az áramdíjakkal se, hisz nem ők fizetik: “A hallgatók valószínűleg az ingyen áram miatt lovagolják meg a kriptovaluta bányászatot. Berakod a riged a koleszba vagy az iskola könyvtárába és nem kell a jövedelmezőséget felfaló költségekért aggódnod.”

Cisco Umbrella szoftvere képes monitorozni az ügyfelei hálózati kapcsolatát és blokkolni a káros aktivitást, köztük a kriptopénz bányászatot is. Az Umbrella jelenleg 180 millió tartománynévszerver lekérést dolgoz fel naponta.

McBride hozzátette, ugyan a koleszos bányászat elég elosztott, de sok olyan bányász aktivitás is zajlik az országban, amit hackerek által malware-fertőzött számítógépek végeznek.

McBride az energiaszektor első helyére  is választ talált. Szerinte a közmű szolgáltatók és az energiacégek régi számítógépeket használnak, amiket könnyű megfertőzni és bányászatra bírni.

(Forrás: PCMag)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük