A kriptopiac túl van a nehezén a Kraken elemzése szerint

A Kraken, az Észak-Amerikában és Európában is népszerű kriptotőzsde, épp a napokban írt alá komoly szponzori szerződést egy ismert NHL-játékossal. A cég elemzésekkel foglalkozó csapata, a Kraken Intelligence tett közzé nemrégiben egy elemzést arról, hogy milyen volt július a kriptovaluták piacán és mire lehet a következő hónapokban számítani. Egy 25 oldalas prezentációról van szó, amelynek legfontosabb pontjait fogjuk most bemutatni. Ugye a piac számára a legfontosabb az volt júliusban, hogy a Bitcoin végre ismét kicsit magára talált, jobban teljesített a legtöbb altcoinnál és 18%-os hasznot biztosított a befektetői számára.

A Bitcoinra talán végre most már fellendülés várhat a Kraken elemzése szerint

Viszont augusztus nem igazán tűnik ígéretesnek, hiszen ez a hónap általában az év második legrosszabban teljesítő hónapja a BTC számára. 2011 óta augusztusban csak három alkalommal volt jobb a BTC teljesítménye, mint júliusban. A Kraken azonban kiemeli, hogy a jelenlegi piaci helyzetben nem igazán megbízhatóak a történelmi adatokon alapuló becslések és jóslatok. A Bitcoin harminc napos görgetett volatilitása és az egész évre vetített volatilitás is azt mutatja, hogy felfelé ívelő trendet mutat ez az indikátor. És a Kraken elemzése szerint ez a bizonytalanság és ingadozás továbbra is meglesz a piacon. Az elemzés azt is megerősíti, amire korábban már rámutattunk, azaz a bitcoin bálnák végre ismét elkezdtek BTC-t felvásárolni. Főleg azután, hogy 30 ezer dollárról elkezdett felfelé emelkedni ismét az árfolyam.

BTC összesítés július
Forrás: Kraken – Bitcoin összesítő júliusról

A Kraken prezentációjában kitértek a BTC Stock-to-flow elemzésére is, ami azt mutatja, hogy bár még nincs túl a nehézségen a legnagyobb kriptovaluta, a történelmi mélypont vizsgálata szerint elérte a mélypontot ez a korrekciós szakasz. Természetesen a Kraken más kriptovalutákat is megnézett, köztük az Ethereumot. Az ETH júliusban 50%-os emelkedést tudott produkálni és 6 hetes csúcsra ért 2530 dolláron július utolsó napján. Egyértelműen látható, hogy az ETH iránti keresletet a DeFi, NFT és az ETH 2.0 egyre inkább közelgő érkezése tolja felfelé.

Stock-to-flow
Forrás: Kraken – BTC Stock-to-flow

És nem lehet nem észrevenni, hogy az ETH iránti iránti kereslet ugyanúgy növekvő pályán van, mint a BTC iránti. Csak az Ethereum esetén az elmúlt 12 hétből 6-ot jellemzett tőzsdei kiáramlás, addig a BTC esetén ez 10 hét volt. A Kraken elemzése a két nagy kriptó mellett megnézte például a Dogecoin, a Polkadot és az Uniswap teljesítményét is. Ezek mindegyikénél egy olyan következtetést vontak le, amely szerint túl vannak a nehézségen. Az UNI például május 16. után július 30-án tudott 30 napos mozgóátlagával visszajutni a május 16.-ai szintre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.