A bitcoin bálnák elkezdtek ismét hodlolni és vásárolni

Az elmúlt időszakban elég sokat lehetett írni a bitcoin bálnák tevékenységéről, akik eléggé mozgolódnak mostanában. A bitcoin bálnák azok a címek, amelyek 1000 és 10000 BTC közötti értékben tartanak coinokat. Még pár napja, a CryptoQuant adatai mutatták ki, hogy július 15-én, 14550 bitcoin érmét mozgattak bálnák különböző kripto tárcák között. A rengeteg coint a Binance kriptotőzsde letéti tárcáin helyezték el. A 137 milliárd forint értékű BTC-vel a bálnák célja egyértelműen az eladás lehet, ami tovább növeli az árfolyamra nehezedő nyomást. Viszont ezzel ellentétes mozgásról számoltak be az Ecoinometrics elemzői ma.

A bitcoin bálnák elég sokáig csak eladtak, most változott a helyzet

Az elemzésből az derült ki, hogy 30 ezer dolláros árfolyamtól egészen a csúcsot jelentő 64 ezer dollárig többnyire eladtak a bálnák. És ezt folytatták az ezt követő periódusban is, amikor is a cikk írásakor már csak 31 ezer dollár körül mozog egy coin ára. Most viszont megálltak az eladással és növelni kezdték coinjaik számát. Ez az első ilyen az elmúlt hat hónapban. Ugyanígy, a 10 és 100 BTC között birtoklók is elkezdték minimálisan növeli megtakarításaikat bitcoinban. Jelenleg azon birtokosok, akik 1000 és 10000 BTC között birtokolnak coinokat, 165 milliárd dollárnyi bitcoinnal rendelkeznek. Őket követik a 135 milliárd dolláros részesedéssel bíró 10-100 BTC-vel rendelkező hodlerek. Ők együttesen nagyjából az összes BTC felét birtokolják.

Aztán ezekben a kategóriákban elkezdődött a coinok eladása a 30 ezer dolláros árfolyam környékén az emelkedés során. Az ő eladásaikat szippantották fel azok, akik 100 és 1000 BTC közötti mennyiséggel rendelkeznek. Ez a harmadik kategória tartotta növekedésben az árfolyamot egészen a 60 ezer dollár feletti szintig. Ott viszont már ők is elkezdtek eladni, ami hozzájárult a mostani folyamatos csökkenéshez. Viszont az Ecoinometrics szerint most már mindhárom kategória inkább hodlol vagy vásárol. Ez pedig azt is jelenti, hogy talán egy kicsit most stabilizálódhat a folyamatos csökkenést mutató árfolyam szintje.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük