A kriptósok 89%-a még mindig a centralizált tőzsdékben bízik

A Paxos januári felmérése szerint a válaszadók 89%-a a tavalyi összeomlások és csődök ellenére még mindig megbízik a centralizált kriptotőzsdékben és kriptójuk letétkezelői tárolásában.

A kriptohasználók nem vesztették el a bizalmukat a “közvetítőkben”, akik a kriptójukat őrzik: a Paxos januári felmérése szerint a felhasználók többsége még mindig a bankokban, tőzsdékben és mobilfizetési alkalmazásokban bízik.

A stabilcoin-kibocsátó által március 7-én közzétett éves online felmérés, amelyet január 5-én és január 6-án végeztek, azt próbálta megérteni, hogy a kriptotél és a 2022-es nagy iparági bukások – köztük az FTX és az Alameda Research csődje – hogyan hatottak a fogyasztói magatartásra és a kriptoökoszisztémába vetett bizalomra. A Paxos megjegyezte:

“2022 hullámvasút volt a kriptoipar számára. A valaha volt legmagasabb bitcoin árfolyamtól kezdve a valaha volt legalacsonyabbakig, nagyszabású iparági csődök olyan vállalatoktól, mint a Terra, az FTX, az Alameda Research és mások – ez egy változékony és potenciálisan bizalompróbáló év volt az ökoszisztéma számára”.

A felmérés szerint azonban azok közül, akik hallottak és követték az FTX-sagát, a válaszadók több mint fele (57%) vagy azt tervezte, hogy több kriptót vásárol, vagy egyszerűen nem tesz semmit a hírek hatására.

A kutatás azt is megállapította, hogy a válaszadók 89%-a továbbra is bízik a centralizált szolgáltatókban.

“Valójában a kriptotulajdonosok a nagy visszhangot kiváltó összeomlások és a számos kriptotársaságnál tapasztalt rossz kockázatkezelési gyakorlatok ellenére még mindig megbíznak a közvetítőkben.”

A felmérés időzítése azonban azt jelenti, hogy a begyűjtött eredmények nem vették figyelembe a közelmúltban napvilágot látott negatív híreket, úgy mint például a kriptohitelező Genesis csődjét, a Binance USD elleni kemény hatósági fellépést, valamint a Silvergate Capital kriptobank pénzügyi bizonytalanságát.