A kriptovaluták használatának előnyei az online kaszinókban

Az online kaszinózás manapság valódi fénykorát éli, amelyet a laikusok leginkább az újabbnál újabb platformok megjelenéséből érzékelhetnek. A számok szintén jól mutatják, milyen népszerű mostanában az internetes szerencsejáték: 2021-ben az Egyesült Államokban már a 44 milliárd dollárt is meghaladta a virtuális kaszinók által generált éves forgalom, és a szakértők még látványosabb növekedéssel számolnak a közeljövőben. Amerika mellett már Ázsia, sőt, Európa számos országa is jelen van az internetes szerencsejáték színterén, így a netes kaszinóforradalom természetesen hazánkat sem kerülhette el. A legtöbb online casino Magyarország területéről is elérhető, így a belföldi játékosok is pillanatok alatt regisztrálhatnak valamelyik platformon.

Ahogy minden más internetes iparág, úgy a virtuális szerencsejáték is rohamosan fejlődik. Míg a kezdetben a legtöbb oldalon kezdetleges nyerőgépek és asztali játékok voltak csak elérhetők, ma már vizuálisan is lenyűgöző, realisztikus alkotások közül válogathatnak a felhasználók. Ráadásul az utóbbi években megjelentek az élő kaszinójátékok is, amelyeket a műsorvezetők valós időben közvetítenek, így a felhasználók valódi kaszinóélményt kapnak. A fizetési módok terén is számos előrelépés történt: a legmegbízhatóbb online kaszinók felületén ma már szupergyors fizetési módokkal tölthetjük fel egyenlegünket, sőt, egyre több bitcoin kaszinó nyitja meg kapuit a felhasználók előtt.

A kriptovaluták szerepe az online kaszinókban

Az egyik legfontosabb szempont a felhasználóknak egy online kaszinó kiválasztásakor a fizetési módok széles kínálata. Míg korábban, az internetes kaszinók őskorában a játékosok csak bankkártyával vagy rendkívül körülményes banki átutalással tölthették fel egyenlegüket, napjainkban már megjelentek azok a fizetési módok, amelyek néhány másodperces vagy perces átfutási időt kínálnak, így a tranzakciók szinte pillanatok alatt teljesíthetők.

Az elmúlt években az interneten megjelent egy új fizetési mód, amellyel már egyre több platformon találkozhatunk: ez nem más, mint a kriptovalutás fizetés. A kriptovaluta név ma már valószínűleg mindenki számára ismerősen cseng, aki valamennyire követi a napi híreket, ugyanis ez a szó gyakran feltűnik a hírrovatok hasábjain. Mivel számos előnyének köszönhetően a kriptovalutás fizetés egyre elterjedtebbé vált a különböző internetes platformok felhasználóinak körében, csak idő kérdése volt, míg a virtuális kaszinók is alkalmazni kezdik e modern technológiát. Ma már számos kriptovalutás online kaszinóval találkozhatunk, ami annyit tesz, hogy egyenlegünket kriptovalutával is feltölthetjük, legyen szó akár bitcoinról, ethereumról, litecoinról vagy akár a dogecoinról.

Forrás: https://www.gamblinginsider.com/in-depth/12019/gamblineers-esports-forms-45-of-sports-betting-and-crypto-4-of-all-gambling

A fenti ábra a 2016 és 2020 közötti Google-kereséseket veszi alapul, és jól mutatja, hogy egyre többen keresik ezt a fizetési módot az online kaszinók felületén. 2020 decembere valóságos áttörést hozott a kriptovalutás kaszinók jelentőségében. Noha ezt egy kisebb lejtmenet követte, a trendekből jól kivehető, hogy a kriptovalutás fizetések ma már rendkívül fontos „feature”-nek számítanak az internetes kaszinókban a felhasználók szemszögéből. De miért is keresik ilyen sokan ezt a fizetési módot? Milyen előnyökkel jár a használata? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre próbálunk választ találni.

Anonimitás

A kriptovaluták egyik legnagyobb előnye az anonimitásban rejlik. Sokan ezért választják ezt a fizetési módot, hiszen így az internetes szerencsejáték élvezése közben teljesen névtelenek maradhatnak. Ha olyan kaszinóba regisztrálunk, ahol kizárólag kriptovalutával tölthetjük fel egyenlegünket, nagy az esély rá, hogy semmilyen személyes adatot nem kell megadnunk. A regisztráció során mindössze egy felhasználónévre és egy jelszóra lesz szükségünk, és ha VPN-t is használunk, még kevesebb eséllyel nyomozhatják le tevékenységünket.
Ráadásul bizonyos pénzintézetek nem is engedélyezik az online szerencsejátékot, így egyes esetekben nem lehetséges az egyenlegfeltöltés, ha bankkártyát használunk a regisztrációhoz. Bár vannak olyan bankok, amelyek lehetővé teszik a szerencsejátékra vonatkozó beállítások módosítását, fontos tudni, hogy ez nem minden esetben lehetséges. Ha tehát személyazonosságunk védelmét első számú szempontnak tekintjük, a kriptovalutás fizetés remek alternatívát jelenthet.

Gyors átfutási idők

A kriptovalutás fizetés második legnagyobb előnye a tranzakciók sebessége. Bár hihetetlennek tűnhet, az internetes kaszinókban még ma is számos olyan fizetési mód megtalálható, amelyek csak 5 napos átfutási idővel tudják vállalni a tranzakciók teljesítését. Ez legtöbbször a kifizetések kezelésekor szokott gondot okozni, hiszen a játékosok szeretnének minél gyorsabban hozzájutni nyereményeikhez.
Azoknak, akik nem akarnak napokat, sőt, rosszabb esetben akár heteket várni a kifizetések teljesítésére, ajánlott egy bitcoin kaszinóban regisztrálni. Hiszen ha olyan fizetőeszközt választunk az online kaszinókban, mint a bitcoin vagy az ethereum, a nyeremények néhány percen belül a kriptotárcánkba kerülnek minden további nélkül.

Biztonság

Sok internetes szerencsejátékos aggódik adatai biztonsága miatt, és sajnos vannak olyan kaszinók, ahol megalapozott ez a félelem. Ha viszont kriptovalutát használunk egyenlegünk feltöltéséhez, ennek a veszélye minimálisra csökken a blokklánc-technológia jól ismert előnyeinek köszönhetően. Lévén, hogy egy rendkívül biztonságos, nehezen lekövethető információs adatbázisról van szó, a felhasználóknak nem kell attól félniük, hogy adataik illetéktelenek kezébe kerülnek. A kriptovaluták a hagyományos valutáknál is jóval biztonságosabb tranzakciókat biztosítanak, így a jogosulatlan tranzakciók végrehajtásának az esélye gyakorlatilag a nullával egyenlő.

Költséghatékonyság

Ami még a kriptovalutás fizetés mellett szól az online kaszinókban, az nem más, mint a költséghatékonyság. Ez ugyanis a legköltséghatékonyabb módja az online kaszinós be- és kifizetéseknek. Akár hitel- vagy bankkártyával, akár valamilyen más fizetési móddal töltenénk fel egyenlegünket, a szolgáltatók felszámolhatnak valamennyi kezelési költséget, így végül nem az az összeg fog megjelenni virtuális egyenlegünkön, mint amit valójában fizettünk. Főleg határokon átnyúló tranzakciók esetében van ez így.
Azonban ha digitális valutát használunk, nincsenek további rejtett költségek, még akkor sem, ha épp pénzváltásról van szó. A kriptovaluták decentralizált jellege miatt nincs egyetlen központi hatóság, amely ellenőrizhetné a tranzakciókat. A hagyományos devizatranzakciókat mindig a bankok által kiszabott extra díjak és költségek kísérik. A játékosok és a kaszinók egyaránt viselik ezeknek a pluszköltségeknek a terhét. Bitcoinos fogadások esetében viszont vagy teljesen elkerülhetjük ezek befizetését, vagy jóval kevesebbet kell csak fizetnünk. A kripto pedig később könnyen fiat valutára váltható otthonunk kényelméből.

Több bónusz és jobb promóciók

Az internetes kaszinók egyik legnagyobb előnye a számtalan bónusz és promóció, amit ezek a weboldalak nyújtanak a játékosoknak. A 100%-os üdvözlő bónusz szinte kivétel nélkül mindegyik platformon megtalálható. Ez azt jelenti, hogy már az első befizetés során felhasználhatunk egy bónuszkódot, amellyel azonnal megduplázhatjuk a befizetett összeget. Azonban érdemes figyelmesen elolvasni a vonatkozó feltételeket, ugyanis a legtöbb helyen a nyeremények kifizetése előtt teljesítenünk kell a bónusz megforgatási követelményeit.
Amit azonban kevesebben tudnak, az az, hogy a kriptovalutát használó felhasználók még kecsegtetőbb bónuszokban és még fantasztikusabb promóciókban részesülhetnek. Mivel a virtuális kriptovalutás tranzakcióban nincsenek közvetítők, a kaszinók is rengeteg pénzt tudnak spórolni, amit később a felhasználók jutalmazására fordíthatnak. Sok internetes kaszinóban VIP-program is található az ajánlatok között, amellyel a leghűségesebb felhasználók járhatnak jól. Ingyenes pörgetésekre, pénznyereményre és számos egyéb előnyre csaphatnak le azok, akik részt vesznek egy ilyen hűségprogramban.

Hatékonyság és kezelhetőség

Az internetes kaszinók magyar felhasználóinak természetesen az is rendkívül fontos szempont, hogy az általuk használt platform átlátható, könnyen kezelhető felülettel rendelkezzen. A bitcoin kaszinók ebből a szempontból is kiemelkedőnek számítanak, hiszen ezeken a felületeken általában csak néhány alapadat megadása szükséges, amit követően bármelyik játékhoz pillanatokon belül hozzáférhetünk. Sok kriptokaszinó emellett már saját mobilalkalmazással is rendelkezik, így ha rendelkezünk stabil internetkapcsolattal és megfelelő mobileszközzel, annak sincs akadálya, hogy útközben nyissuk meg kedvenc játékainkat és kriptóban tegyük meg tétjeinket.

Összegzés

A virtuális kaszinók számos gazdasági előnyt hordoznak magukban a fiat valuták tekintetében, ám érezhető, hogy a kriptovaluták is egyre nagyobb szerepet vállalnak a tranzakciók lebonyolításában. Míg néhány évvel ezelőtt még nem találhattunk olyan internetes kaszinót, ahol szerepelt ez a fizetési mód, ma már egyre több weboldalon jelenik meg ez az opció is. Sokan a hatékonyság és a kezelhetőség, a jobb promóciók és a költséghatékonyság miatt választják a kriptót, míg egyes játékosoknak inkább a gyorsaság, a biztonság és az anonimitás a fontos. Egy biztos: a kriptovalutákkal megérkezett a jövő az online kaszinókba, így érdemes ezt a lehetőséget is szem előtt tartani, ha egyenlegünk feltöltését tervezzük.