A kriptovalutákról röviden

Ma már valószínűleg nincs olyan ember, aki ne hallott volna életében legalább egyszer az utóbbi évek slágertémájáról, a kriptovalutákról. A kriptovaluták manapság olyan népszerűek, hogy sokan már nemcsak befektetésként, hanem fizetőeszközként is használják őket. Egyre több webáruházban és egyéb netes portálon jelennek meg a korszerű, gyors és biztonságos fizetési módok, például az e-pénztárca és a kriptovaluták is. A https://lightcasino.com/hu/ online kaszinó felületén ugyan kriptovalutát még nem használhatunk be- és kifizetéshez, e-pénztárca-szolgáltatásunkat azonban nyugodtan összekapcsolhatjuk felhasználói fiókunkkal, így pillanatok alatt teljesíthetjük a tranzakciókat. De nézzük is meg közelebbről, hogy miért ilyen népszerűek ezek a fizetési módok, és milyen utat tettek meg a különböző digitális fizetőeszközök az indulásuk óta.

A bitcoin megjelenését 2009-re datáljuk, és egy bizonyos Satoshi Nakamoto nevű emberhez köthető a kriptovaluta feltalálása. Sokáig azt sem tudtuk, hogy kit rejt ez az álnév, de ma már úgy tűnik, végre pontot tehetünk az ügy végére. A bitcoin az úgynevezett blokklánc-technológián alapul, ami azt jelenti, hogy a hagyományos bankokkal és pénzintézetekkel ellentétben teljesen decentralizált módon működik. A nehéz lekövethetőségnek, a nagy mértékű anonimitásnak és biztonságnak köszönhetően a kriptovaluta hamar népszerű lett az internetezők körében, bár a szakértők számos aggálynak is hangot adtak, gondoljunk például a szabályozottság kérdésére vagy a környezetvédelmi szempontokra. Ennek ellenére nap mint nap jelennek meg új kriptovaluták a virtuális térben, és nem tűnik úgy, hogy népszerűségük egyhamar csökkenne.

Ezért érdemes kriptovalutát használni az online kaszinókban

A kriptovaluták használata több szempontból is előnyös az online kaszinók felhasználói számára. Először is, ahogy azt már fent is említettük, ez a technológia biztosítja a legnagyobb mértékű anonimitást. Mivel sokan azt szeretnék, hogy internetes szerencsejátékos tevékenységük rejtve maradjon, inkább ezt a fizetési módot választják. Bár nem biztosít teljes fokú anonimitást a bitcoin, azaz valójában nem teljesen lekövethetetlenek ezek a tranzakciók, a hagyományos fizetési opcióknál jóval többet tudnak nyújtani. Másrészt sok bank alapból nem engedi a bankkártyás tranzakciókat az online kaszinókban, így ezeknek a felhasználóknak sincs más lehetőségük, mint valamelyik e-pénztárca-szolgáltatást vagy kriptovalutát választani. Végül, de nem utolsósorban pedig a kriptovalutás és e-pénztárcás fizetések néhány percen belül teljesülnek, így a játékosoknak sem kell napokat várniuk, míg az adott összeg megjelenik egyenlegükön, ahogy az a hagyományos banki utalás esetében lenne. A jövő online kaszinóiban tehát valószínűleg egyre több ilyen korszerű, biztonságos fizetési móddal fognak találkozni a felhasználók.

Hogyan vásároljunk kriptovalutát?

Bár számos módszer létezik kriptovaluták vásárlására, az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb, erre szakosodott platformokat. Kriptovaluták vásárlásához is fiat (azaz hagyományos) valutát használunk valamelyik netes felületen – a legnépszerűbbek közé tartozik például a Coinbase és a Binance. Mi most a Binance-t vesszük példaként. A Binance-en a regisztráció gyakorlatilag ugyanúgy történik, mint minden más netes portálon. A „Register” gombra kattintva néhány adat megadását követően (például e-mail-cím és jelszó) percek alatt létrehozhatjuk felhasználói fiókunkat. Ezt követi a Binnacle fiók aktiválása, amelyhez az e-mailben kapott hivatkozásra kell kattintani. Ha beállítottuk a kétfaktoros hitelesítést és feltöltöttük a szükséges dokumentumokat is, fel kell tölteni Binance-egyenlegünket, amihez bank- vagy hitelkártyát is használhatunk. A sikeres befizetés után máris több száz kriptovaluta közül válogathatunk, és kedvünkre vásárolhatunk. Szerencsére a platform elég átlátható ahhoz, hogy bárki könnyedén eligazodjon rajta.