A kriptovilág Indiának próbál segíteni, több millió dollárnyi kriptoadomány gyűlt össze

Indiában rekordot döntött a COVID-19 esetek száma az új mutáció miatt. A kórházakban káosz uralkodik, a koronavírusban elhunytakat sem tudják már tisztességesen eltemetni. A kriptotér közismert alakjai több millió dollárnyi kriptovaluta adományt gyűjtöttek össze az ázsiai ország megsegítésére.

A világ második legnépesebb nemzetét valósággal letarolta a koronavírus legújabb indiai mutációja. Rekordot döntött az új pozitív esetek és a napi halottak száma is. Rendkívül aggasztóvá vált a helyzet, mivel az egészségügy már nem képes ennyi fertőzöttet ellátni. Ezt az apokaliptikus helyzetet látva a kriptovilág egyik legismertebb figurája, Vitalik Buterin úgy döntött, hogy adománnyal segíti a bajba jutott országot. Az Ethereum társalapítója 100 ETH és 100 MKR kriptovalutát ajánlott fel és a Polygon társalapítójával egy kriptoalapot indított, melybe bitcoin, dogecoin, tezos és XRP kriptoadományokat várnak.

Balaji Srinivasan vállalkozó és korai bitcoin, illetve ethereum befektető 50 000 dollárt ajánlott fel.

Ezt követően megjelent a Poloniex kriptotőzsde feje, Justin Sun is, aki 2 millió TRX-et ajánlott fel az indiai COVID-alapnak.

India eközben még mindig nem döntött a kriptovaluták státuszáról az országon belül. A hatóságok hol tiltanák, hol legalizálnak azokat. Bennfentesek és vállalkozók lobbiztak a kormánynál a kripto gazdasági előnyeit kihangsúlyozva, amellett, hogy kiemelték, a tiltás gyakorlatilag lehetetlen lenne. Indiában már most több neves kriptovaluta vállalat működik, amelyek iránt óriási az érdeklődés.

Úgy tűnt India legyőzte a koronavírust

A tavalyi kissé nyugodt időszakot követően India gyorsan a világ egyik leginkább érintett országává vált. India jelenleg az Egyesült Államok mögött áll az esetek számát illetően, de az USA erőteljes oltási kampánya segített megfékezni a terjedést.

Az ázsiai országban exponenciálisan emelkedik a megbetegedések száma, a mostani hullám pedig még rosszabb, mint a korábbi volt. Az országban tömeges összejövetelek és a politikai gyűlések voltak. Több millióan vettek részt közös fürdésen az amúgy sem tiszta Gangeszben, mely következtében futótűzként kezdett terjedni a koronavírus új válfaja.

Az ország egészségügye romokban hever, az orvosi oxigén hiánya miatt rengetegen halnak meg, többek között olyanok is, akik megmenthetőek lettek voltak. Jelentések érkeztek arról, hogy emberek az utcán vesztik életüket, majd nagyszabású, köztereken végzett hamvasztásokról készült videók is elkezdtek keringeni a médiában.

Már több ország ajánlotta fel a segítségét Indiának, többek között az Egyesült Államok és Németország, melyek oxigénpalackokat ígértek.

Ami pedig a kriptoadományokat illeti, India talán most beláthatja, hogy a kriptovalutát nemes célra is lehet fordítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük