A KuCoin is felszáll a Web3 vonatra egy új kriptotárcával

Annak ellenére, hogy mostanában főleg negatív hírek tartják lázban a kriptopiacokat, bőven van előremutató fejlesztés és pozitív hangulatot generáló bejelentés is. Ilyen például az, hogy nemrégiben a kriptovaluta kereskedési platform, a KuCoin új decentralizált kriptotárcát jelentett be. A KuCoin Wallet nevet viselő platform már élesben működik. Bár jelenleg még csak böngészős alapon, a mobil verzió fejlesztés alatt van.

A KuCoin csak beállt a sorba – egyre több a decentralizált tárcamegoldás

Az új tárca a KuCoin ökoszisztéma segítségével lehetővé teszi, hogy a felhasználók számtalan különféle kriptovalutát vásároljanak, eladjanak vagy küldjenek, többek között bitcoint, ethereumot és tethert. A tárca teljes egészében decentralizált, azaz a felhasználók birtokolják a privát kulcsokat. Jelenleg ennél többet még nem tud a KuCoin tárcája. Az ígéretek szerint viszont rövidesen a mobil verzió mellé jönni fog a DeFi és NFT, sőt GameFi támogatás is. Egy B-körös kockázatitőke bevonási körben a KuCoin nemrég 150 millió dollárt gyűjtött össze, miközben a cég értéke már 10 milliárd dollár felett van.

A KuCoin Labs és a KuCoin Ventures dolgoznak a fejlesztéseken, az ő munkájuk gyümölcse a mostani KuCoin Wallet is. Nem a KuCoin egyébiránt az első olyan kriptokereskedési platform és kriptotőzsde, amelyik beszállt a több blokkláncot is támogató, decentralizált tárcák piacára. Ott volt 2022-ben a Coinbase új integrált tárcamegoldása a mobil applikációjának bizonyos felhasználói számára. Ez a tárca ráadásul támogatja az NFT kereskedelmet is az Opensea tőzsdéjének segítségével. Ugyanígy 2022. májusában jelentette be a Robinhood, hogy ők is indítani fognak egy nem letétkezelői tárcát, szintén NFT támogatással. És akkor még nem is beszéltünk a mára már híressé vált játékboltos cégről, a GameStopról. Ez a cég hamarosan szintén kriptotárcát fog indítani NFT támogatással.