A Ledger mostantól támogatja a PayPal-fizetéseket kriptovásárlásokhoz

A hardvertárca gyártó cég úgy döntött, lehetővé teszi a PayPal-fizetéseket a Ledger Live-on, hogy egyszerűsítse az alkalmazáson belüli kriptovásárlásokat.

Szerdán a Ledger nyilvánosságra hozta, hogy applikációján, a Ledger Live-on belül mostantól bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) és litecoin (LTC) vásárlást is végezhetnek ügyfeleik a Paypal segítségével. A vállalat úgy véli, hogy ez “kényelmes, egyszerű és biztonságos módot” kínál a digitális valuták megvásárlására az alkalmazáson keresztül. A felhasználók a “vásárlás” szekciójában választhatják a PayPal fizetési opciót.

Az új funkció azonban egyelőre kizárólag az amerikai ügyfelek számára elérhető. Ráadásul közülük is csak azoknak, akik korábban már használták a PayPal-t kriptoeszközök vásárlására. A Ledger Live felhasználóinak, akik újonnan használják a PayPal-t kriptovalutás vételekre, a Ledger szerint “létre kell hozniuk egy PayPal-fiókot, vagy KYC-ellenőrzésen kell átesniük”. A vállalat a felhasználókat a ügyfélszolgálathoz irányította, ahol útmutatást kapnak a PayPal digitális valutavásárlásra való használatáról.

“Mind a PayPal, mind a Ledger a biztonságos, zökkenőmentes és gyors tranzakciók létrehozására összpontosít, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján tartózkodik. A PayPal több mint 20 éve a digitális fizetési forradalom élvonalában van, és örömmel csatlakozunk az integrációnkkal az eszközinnováció következő időszakához” – mondta Pascal Gauthier, a Ledger elnök-vezérigazgatója.

A PayPal kripto-szologáltatásai

Ez a fejlemény azután következik be, hogy a PayPal bevezette saját, az amerikai dollárhoz kötött stabilcoinját PYUSD néven. Bár bejelentették, a PYUSD még nem vált elérhetővé a nagyközönség számára.

A stabilcoin tervezetet követően néhány nappal a fizetési óriás újabb kriptós lépést jelentett be. Eszerint a vállalat mostantól lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy PayPal-fiókjaikon belül bitcoint és más kriptovalutákat birtokoljanak és azokkal tranzakciókat bonyolítsanak le.

Az elmúlt két évben a Paypal többször is szélesítette kriptopénz-szolgáltatásait. A bővítések mellett azonban a héten egy korlátozást is hozott, melyben a szabályozási változásokra hivatkozva szüneteltette a kriptovásárlásokat az Egyesült Királyságban. A vállalat közölte, hogy a kriptovásárlás az Egyesült Királyságban 2024 elején folytatódik.