A legnagyobb brazil neobanknál is mehet a BTC és az ETH kereskedés

Ezekben a napokban nem igazán könnyű pozitív híreket találni a kriptovilágban. Az azért látható, hogy a fejlődés a jelenlegi mélyrepülés ellenére sem áll meg. Brazília legnagyobb digitális bankja, a Nubank még május 11-én jelentette be, hogy rövidesen az ügyfelei bitcoint és ethereumot is vásárolhatnak majd. A közlemény szerint jelenleg csak ez a két kriptovaluta lesz elérhető 1 brazil realos minimumáron. Viszont a jövőben további kriptovaluták is bekerülhetnek ebbe a szolgáltatásba.

A Nubank Dél-Amerika legnagyobb neobankja

A legfontosabb ebben az, hogy az ügyfelek meglévő számláik segítségével tudnak majd kriptokat vásárolni, nem kell új, speciális számlákat nyitniuk. A bank partnere a szolgáltatásban a Paxos lesz majd. Amely egyébként már számtalan más pénzintézetnek is segített a piacra belépni. A Nubank vezérigazgatója, David Vélez elmondta, hogy óriási ütemben nő a kriptovaluták népszerűsége. Így egy digitális bank, egy neobank egyszerűen nem maradhat ki ebből a trendből. A Nubank Dél-Amerika legnagyobb neobankja, azaz kizárólag online működő pénzintézete, olyan befektetői háttérrel, mint a Sequioa Capital és a Berkshire Hathaway.

Paxos

Eddig is lehetővé tette ügyfelei számára, hogy kriptokba fektessenek, de ezt eddig származtatott termékeken keresztül bonyolította. Dél-Amerikában különösen népszerűek a kriptovaluták és egyre több és több bank nyit az új pénzügyi eszközök irányába. Mindenesetre a pozitív hír ellenére elmondható, hogy most, amikor a kriptopiacok történetük egyik legnagyobb mélyrepülését szenvedik el, nem lesz igazán könnyű egy piacra most belépő szolgáltató dolga. Ausztráliában is most, május 12-én indult el az első bitcoin ETF, miközben a legnagyobb kriptovaluta a cikk írásának pillanatában alig 28 ezer dollárt ér. De a BTC még egész jól áll a teljesen összeomló LUNA ökoszisztémához képest, amely drámai módon állt a földbe rövid idő alatt.