A Lightning Network oldhatja meg a Bitcoin BRC-20 problémáit

A Bitcoin felhasználóinak mostantól már hatékonyabb módjuk lehet új eszközök létrehozására a blokkláncon. Köszönhetően annak, hogy a Lightning Labs kiadott egy frissített verziót a Taproot Assets protokollból. Még május 16-án tett közzé a Lightning hálózata mögött álló Lightning Labs egy blogposztot, amelyben kritizálták azokat a módszereket, amelyekkel jelenleg a “bevésések” zajlanak a Bitcoin láncán. Kifejezetten nem hatékonynak nevezték a folyamatot. Kiemelve protokollokat, amelyek közvetlenük a blokk tárhelybe írnak.

A Lightning mentheti meg a Bitcoin tranzakciók sebességét

A Taproot Assets protokoll arra lett tervezve, hogy teljes egészében a fő lánctól függetlenül működjön. Így pedig elkerülhető legyen a hálózat túlterhelése. Mert amióta a BRC-20 token standard megjelent március elején, azóta a Bitcoin felhasználóknak meg kellett barátkoznia az állandó túlterheltséggel. A Lightning Labs bejelentése szerint a felhasználók hamarosan már a BRC-20 eszközeiket integrálni tudják a Lightning hálózatával, tárcákkal, mindennel együtt. A BRC-20 token standardjét létrehozó fejlesztő, Domo már korábban is írt arról, hogy a Taproot Assets protokoll a lehető legjobb megoldás az új eszközök létrehozására.

Az eddig létrehozott BRC-20 token legnagyobb része JSON-t használ a token szerződések, tokenek létrehozására és mozgatására. Ezt a módszert elég sok fejlesztő bírálta már, főleg, hogy ezzel a metódussal a feldolgozási költségek négyszer annyi tranzakciós díjat igényelnek, mint bináris esetben igényelnének. A Taproot Assets Protocol a Taro protokoll átnevezett verziója. Erre a névváltásra azért volt szükség, mert még tavaly decemberében beperelt a Lightningot a Tari Labs nevű blokkláncfejlesztő cég, hogy jogosulatlanul használják ezt a nevet. A fejlesztésekre tehát nagy szükség van, tekintve, hogy a BRC-20 tokenek teljes értéke május kilencedikén átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Mondjuk azóta jelentős visszaesést tapasztalhattunk, de az érdeklődés ettől függetlenül megvan még.