A Luganodes a tökéletes példa arra, hogy a validáció is jó üzlet

A stakelés szolgáltatásként (SaaS) egy olyan stakelési szolgáltatástípus, amelynek keretében a felhasználó befizeti a saját kis részét, hogy validátor lehessen. Viszont a note üzemeltetését átadja egy külső félnek, a szolgáltatónak. Azoknak a legjobb, akik nem akarnak semmiféle tecnikai komplexitással foglalkozni, mégis validátorok szeretnének lenni. A Luganodes nevet viselő cég is egy ilyen szolgáltató, amely magát a “Lugano Plan B terv csodagyerekének tartja, egy, a Tether és Lugano város által indított kezdeményezésének”.

A Tether mindennel is foglalkozik az ökoszisztémában

A Poolbay adatai szerint a Luganodes a teljes stakelési jutalom összegének 4%-át a Tronért kapja. Persze a Luganodes még sok más láncon, így például az Ethereumon, a Polygonon és a Solanán is stakel. A cég mögött álló személy a svájci cégjegyzék szerint Davide Rovelli. A LinkedIn szerint Rovelli vezeti a Bitfinex és a Tether Speciális Projektrészlegét is, azt, amiről egyik cég sem beszélt korábban nyilvánosan. Egyben ő az AltKey SA nevű cég alapítója is. Ez egy közös kezdeményezés Lugano városa és a Tether között, amelynek célja a bitcoin technológia elterjesztése, fejlesztése. Ennek a kezdeményezésnek köszönhető az is, hogy ma Luganóban a McDonald’s elfogad bitcoint is.

A Luganodes és az AltKey alaptőkéje is 110,0000 USDT. A cég weboldalán pedig még van egy szöveg is a Bitfinex vezér Paolo Ardoinotól, amelyben a Bitfinex és a Luganodes között fennálló gyümölcsöző kapcsolatról ír. A Luganodes tehát egy jó példa arra, hogy a Tether jóval többet tesz bele a blokklánc validációs szektorba. Emellett a Tether Energy kezdeményezéssel a bitcoin bányászatra is fókuszt helyeznek. Mert a Tether profitjának jelentős részét bitcoinba fekteti és elég sok blokklánc hálózat validációjában vesz részt.