A mainstream média ismét temeti a bitcoint: ez a 466. alkalom

A fősodratú médiából érkező FUD-áradat mindenkit elért. Az elmúlt napokban a bitcoin halálát ismét bezengte a mainstream, immáron a 466. alkalommal.

Az FTX tőzsde és Sam Bankman-Fried kriptobirodalmának összeomlása óriási káoszt okozott a kriptotérben. A mainstream média pedig semmit sem szeret jobban, mint támadni a kriptoipart, és most több munícióval rendelkezik, mint valaha.

A múlt hét végén az általában kiegyensúlyozott Financial Times a “Let crypto burn” (Hagyjuk a kriptót égni) címmel jelent meg egy cikke. A szerző szerint ahelyett, hogy megpróbálnánk szabályozni az iparágat, “sokkal jobb, ha nem teszünk semmit, és hagyjuk a kriptót elégni”.

“Ez a kripto vége?” Ez volt a címe az Economist egyik hétvégi írásnak. A cikk az egész iparágat hibáztatta Sam Bankman-Fried elhibázott döntéseiért.

“Soha nem tűnt még ennyire bűnözőnek, pazarlónak és haszontalannak a kriptó” – tette hozzá az újságíró.

A Yahoo! Finance a hétvégén felkapta a hírhedt bitcoin-ellenes Peter Schiff megjegyzéseit. “Ez nem kriptotél, ez a kriptók kihalása” – írta egy Tweetben, amit a Yahoo publikálásra érdemesnek tartott.

Schiff, aki azóta ostorozza a bitcoint, hogy az átlépte a 100 dollárt, még mindig úgy gondolja, hogy a vezető kriptovaluta árfolyama nullára fog zuhanni.

A mainstream média piszkálódása nem újkeletű. Az előző kriptotél során, amikor a piacok több mint 80%-ot veszítettek, hasonlóan elítélő szalagcímek tömkelege látott napvilágot.

A 99Bitcoins jelentése szerint a bitcoint már 466 alkalommal nyilvánították “halottnak”, bár lehet még többször, hiszen csak 2021-ben 47 alkalommal jelentették be a kriptopénz elhunytát, és idén legalább 26 “haláleset” volt. Egy dolog garantált, hogy még az év vége előtt több ilyen állítás lesz.

Talán a mainstream média FUD-áradata miatt a piacok hétfő reggel ismét pirosba fordultak.

A teljes piaci kapitalizáció az elmúlt 24 órában 5%-ot esett. Ezzel az előző ciklus mélypontjára, 830 milliárd dollárra zuhant.