Amikor a bitcoin körüli vita már a családi békét fenyegeti: Peter Schiff és fia Twitteren kezdtek el csatározni

Miután a népszerű befektető Peter Schiff Elon Musk tegnapi bejelentését követően akadt ki a bitcoinra, az álláspontjával egyet nem értők válaszai várhatóak voltak. A legkiszámíthatóbb azonban saját fia ellenérvei voltak: az aranypárti Peter Schiff gyermeke, Spencer ugyanis elhivatott bitcoinista, aki saját portfólióját 100%-ban bitcoinra váltotta. Az eszmecsere teljesen kulturált volt – de azért a következő vasárnapi ebéd beszélgetését mi is szívesen végighallgatnánk.

Amikor az apád a bitcoinról okosodik a közösségi médián – Spencer Schiff számára ez a normál

„Az egyetlen ok, amiért @elonmusk elfogad bitcoint egy Tesláért, az az, hogy bitcoint szeretne. Az elszámolási egység továbbra is dollárban lesz. A kapott bitcoint nem fogják a költségek kifizetésére használni. Éppen ezért ezek csak barter ügyletek. A bitcoint nem fogják pénzként használni”írta Peter Schiff tegnap egy tweetjében. Lelki szemeink előtt pedig már láttuk is ahogy fia, Spencer (akivel korábban is feszült már össze Twitteren) kezét ropogtatva készült rögtön a válaszra.

És jött is a reakció szinte azonnal:

„Amikor a bitcoin elkerülhetetlenül mindennapi elszámolási egység lesz, akkor majd beismered, hogy nem volt igazad?”

A Schiff-família nem először tartja vitáit ennyire nyilvános keretek között. Ha figyelembe vesszük, hogy mind apuka, mind gyermeke kedveli megosztani nézeteit a közösségi médián, akkor pedig ez nem is olyan meglepő. Bitcoinnal kapcsolatos véleményük esetében meg pláne nem. Míg Peter Schiff, aki máig is az aranyra esküszik mint legjobb befektetési forma, egyáltalán nem fogadja el, hogy a bitcoin valaha is pénzként funkcionáljon. Spencer, aki még az egyetem padját koptatja, ezzel olyannyira nem ért egyet, hogy teljes portfólióját bitcoinba fektette.

A mostani vitájuk sem ért egyébként véget Spencer válaszával. A fiatalabb Schiff egy képet osztott meg a Twitter oldalán, amely egy papírra írt mondatot és aláírását mutatta: „Buy Bitcoin! – Spencer Schiff”. A képet aztán rögtön árusításra bocsátotta (eredetileg csak viccből), amely jelenleg is nyitva áll az érdeklődők előtt. Schiff utolsó tweetje szerint a legmagasabb licit már 10 ezer dollár felett járt a papírlapért. Apja persze ezt sem hagyta szó nélkül, és pontosan ebbe kötött bele: „Az irónia az, hogy még ennek a papírdarabnak is több valós értéke van, mint a bitcoinnak”.

Peter Schiff egyébként nem tartja teljesen hasztalannak fia bitcoin mániáját. „Sokba fog kerülni az, amit a bitcoin miatt elveszít, de értékes része lesz a tanulási folyamatának.” Ezek a mai fiatalok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük