A Marathon Digital Európában terjeszkedik tovább

A Marathon Digital Holdings európai terjeszkedéssel bővíti tevékenységi körét, ami jelentős lépés a globális diverzifikációs stratégiájában.

A Marathon nemrégiben egy két megawattos adatközpontot helyezett üzembe a finnországi Satakunta régióban. Ez a központ egy 11 000 lakosú város fűtését segíti elő távfűtés révén, amely a víz központi felmelegítését és földalatti csöveken keresztül történő elosztását jelenti. A vállalat célja, hogy ezzel a módszerrel dekarbonizálja a városi fűtési rendszereket.

Marathon

A Marathon azt tervezi, hogy további innovatív módszereket talál az adatközpontok fenntarthatóság érdekében történő felhasználására. A Marathon stratégiája az energiaproblémák megoldását hangsúlyozza, nem pedig az energiafogyasztást, mint a hosszú távú versenyképesség kulcsát.

A földrajzi diverzitás kulcsfontosságú a Marathon költségcsökkentési stratégiájában, különösen a közelmúltbeli Bitcoin feleződés után, amely a bányászati jutalmakat 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkentette. A floridai székhelyű Marathon észak-amerikai operációi közé tartoznak a texasi, nebraskai és észak-dakotai telephelyek.

A Marathon az egész világon terjeszkedik

Tavaly a Marathon az FS Innovationnel közös vállalkozáson keresztül terjeszkedett az Egyesült Arab Emírségekben is. Novemberben a vállalat egy 27 megawattos, vízenergiával működő paraguayi projektet jelentett be. Februárban pedig a Marathon nyilvánosságra hozta az afrikai bővülési terveit, hogy megmutassa, hogy a Bitcoin bányászat segíthet az energiaszektornak. Nemrégiben a Marathon partnerségre lépett Kenya Energia- és Kőolajügyi Minisztériumával, hogy támogassa az ország energetikai növekedését.

Ezzel szemben a Marathon néhány nagy versenytársa az Egyesült Államokon belüli terjeszkedésre összpontosít. A las vegas-i székhelyű CleanSpark öt Bitcoin bányászati létesítményt tervez megvásárolni Georgiában közel 26 millió dollárért. A Core Scientific a CoreWeave felhőszolgáltatóval fejleszti amerikai infrastruktúráját a nagy teljesítményű computing területén. Az elsősorban Texasban működő Riot Platforms pedig már kifejezte érdeklődését a torontói székhelyű Bitfarms felvásárlása iránt, amely azonban elutasította az ajánlatot.

A bányászcég vállalkozásai kiemelik a földrajzi diverzifikáció és a fenntartható energiamegoldások iránti elkötelezettségét. A vállalat olyan projektjei, mint a finnországi távfűtés és a metángáz-felhasználás Utah államban, kiemelik vezető pozícióját a bányászati szektorban.

A hulladéklerakó metángázzal működő utahi kísérleti projekt modellként szolgál a jövőbeni fenntartható energetikai kezdeményezésekhez. Ez a projekt megmutatja, hogy a hulladéklerakó-gáz hatékonyan felhasználható a kriptobányászatban, és mind gazdasági, mind környezeti előnyöket kínál.

Az innováció és a fenntarthatóság tehát kulcsfontosságú a Marathon stratégiájában. Az energetikai problémák kezelésével a Marathon célja, hogy versenyképes maradjon és vezető szerepet töltsön be a fenntartható gyakorlatok terén.