A MetaMask felhasználók már bankkártyával és PayPallal is vehetnek kriptót

Nemrégiben ismét a Twitteren jelentett be egy új funkciót a MetaMask, a vezető kriptotárca szolgáltató Ethereum és kompatibilis blokkláncok vonatkozásában. A funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók fiat pénzért vegyenek kriptot közvetlenül a Portfolio Dappból. Az új “Buy Crypto” névre hallgató funkció most már közel 200 országban elérhető és 90-nél is több token vásárlására ad lehetőséget 8 különböző hálózatról. Ilyen hálózatok például az Ethereum, a Polygon, az Arbitrum, a BNB Smart Chain vagy éppen a Fantom. A kriptok vásárlásához felhasználható bankkártya, PayPal vagy éppen banki átutalás is.

A MetaMask mindent megtesz az ökoszisztéma bővítéséért

A lépéstől azt várja a MetaMask, hogy még könnyebb lesz kriptot vásárolni. És így még több felhasználó léphet majd be a piacra. A MetaMask felhasználók a tárcájukat hozzáköthetik a Portfolio Dapphoz vagy a “Buy” feliratú gombra is kattinthatnak a MetaMask tárcában a szolgáltatás eléréséhez. Minden egyes vásárláshoz a felhasználó lakóhelyétől függően egyedi ajánlat készül majd. Ha ezt a felhasználó elfogadja, átirányításra kerül egy külsős szolgáltató felületére, ahol befejezheti a tranzakciót. Ezután rövidesen a vásárolt kripto bekerül a MetaMask tárcába. A MetaMask mögött álló anyavállalat, a ConsenSys évek óta dolgozik azon, hogy különféle szolgáltatókkal partnerségre lépve segítse még több új felhasználó bevonzását a tárcájához. Így került 2022-ben képbe például a PayPal is.

Ez az új funkció főleg azon felhasználóknak lesz hasznos, akik olyan helyen élnek, ahol még mindig elég nehéz kriptot vásárolni gyorsan. Ilyen hely például Nigéria, ahol a MetaMask különösen nagy népszerűségnek örvend. Ebben az országban a ConsenSys nem is olyan régen lépett partnerségre a kriptos MoonPay cégével, hogy már banki átutalással is vásárolható legyen kripto, ne kelljen kártya sem. Ez azért hasznos, mert így Nigéria vonatkozásában is több emberhez juthat el a kriptovaluták világa. Az országban jelenleg a 18 és 60 év közötti emberek több mint 30%-a birtokol kriptokat.