Rekordot ért el a swapok volumene a Metamaskon

A hírek szerint a Metamask a hétvége folyamán a swapok számát tekintve  minden idők legmagasabb szintjét érte el, amelyből jelentősen tudtak profitálni. Az új mérföldkő akkor következett be, mikor a kriptobarát banknak számító Silvergate és Signature kénytelen volt csődöt jelentenie.

A tárcaszolgáltató csoportvezetője, Dan Finlay elmondta, hogy ennek a számnak a nagy része azzal a bizonytalansággal függött össze, hogy a bankbezárásoknak hogyan fognak lezajlani.

„Ez csak egy nagy adag spekulatív pánik. Az emberek nem tudják, hogy miben bízhatnak. Mindenki hatalmas lépést tett a helyzetre reagálva. Úgy tűnik, hogy valami stabilt akarnak.” – jelentette ki Dan Finlay.

Még pénteken jelentette be az USDC kibocsátója, a Circle, hogy a Silicon Valley Banknál ragadt 3,3 milliárd dollárnyi készpénztartaléka. Mihelyt a hír felütötte fejét, hihetetlen eladási hullám vette kezdetét.

„Az emberek fogadtak, és megijedtek, hogy néhány stabilcoinjuk árfolyama le fog esni. A DAI még azért is esett, mert a legtöbb fedezete most az USDC-ben van.” – folytatta a csoportvezető.

Forrás: The block.

Finlay szerint a vállalat körülbelül 1,5 millió dollárt keresett a swapdíjakból, ahogy a volumen kilőtt.

“Az emberek sok helyzetben a kriptóba menekülnek. Azt látjuk, hogy minden alkalommal, amikor egy ilyen rendszerszintű sokk bontakozik ki, az emberek újra ránéznek, és azt mondják, hogy hé, várj, ez ki fog tartani. Tehát ez lehet, hogy kifejezetten jól fog jönni a kriptó számára.” – mondta Finlay.