A MetaMask saját kriptotoken létrehozását fontolgatja

A népszerű Ethereum tárca-szolgáltató, a MetaMask nyitott a saját token kibocsátására és airdrop-ra (ingyen kriptopénz adása), amint azt egy közösségi felhívásban is elárulta.

A MetaMask egy token felhasználási esetet tár fel

Az első közösségi felhívása során a MetaMask fejlesztőcsapata megvitatta az esetleges tokenkiadás lehetőségét. A csapat tisztázta, hogy bár nincsenek még biztos tervei, de egy token kiadását fontolgatják.

Erik Marks, a MetaMask vezető szoftvermérnöke kijelentette, hogy a projekt „teljesen nyitott arra az elképzelésre, hogy a projekt közösségi tulajdonba kerüljön” egy kriptotoken bevezetésével.

Marks azonban elárulta, hogy a csapat nem akar létrehozni úgy egy tokent, „amelynek nincs biztos támogatása”. Inkább a csapat „azt akarja, hogy a felhasználási eset meggyőző legyen”.

Marks aggodalmát fejezte ki a ‘pump and dump’ (pumpáld és dobd el) csalások lehetősége miatt is. Kifejtette, hogy az ICO „előnyös lenne a közösség számára, mert azonnal pumpálódna az árfolyam”. De aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy „biztosan lennének olyanok is, akik eladnák azt, és dobva lesz a token”.

A DeFi 2020 nyara óta az olyan népszerű DeFi platformok, mint az Uniswap és az 1Inch, ingyen tokeneket adtak (airdrop) korai támogatóiknak. Az ingyenes token ajándékok a közösség tagjainak meglehetősen jövedelmezőek voltak.

Ez a tendencia arra enged következtetni, hogy a MetaMask, az egyik legfontosabb DeFi eszköz, szintén tokent bocsáthat ki a felhasználói közösség számára. A csapat most tisztázta, hogy valóban vizsgálja egy tokenkiadás vagy egy airdrop lehetőségét. Bár egyelőre nincsenek konkrét tervei a közeljövőre vonatkozóan.

A MetaMask a legtöbb Ethereum-alapú DeFi-alkalmazás alapértelmezett tárcája. Havi több mint öt millió aktív felhasználóval rendelkezik. A tárca szolgáltatás mellett a MetaMask swap-szolgáltatásokat is kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tokeneket cseréljenek a tárcából direktben.

A csapat új funkciókat is fejleszt, amelyek lehetővé teszik az eszközök egyszerű transzferjét a különböző láncok és a Layer 2 megoldások között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.