A MetaMask új funkciót vezetett be az adathalászat ellen

A MetaMask a Blockaid biztonsági céggel együttműködve egy új funkciót vezetett be, amelynek célja a felhasználók adatainak megőrzése.

Keddtől a MetaMask azon felhasználóinak, akik böngészőn keresztül használják a platformot, lehetőségük van egy új biztonsági funkciót használni. A Privacy Preserving Offline Module (PPOM) egy offline biztonsági rendszerként szolgál, amely szimulálja a tranzakciók végkimenetelét, mielőtt azok valóban végbemennének.

Bárbara Schorchit, a MetaMask vezető terméktulajdonosa elmondta, hogy a Blockaid dApp-szkennelési megoldása rendkívül fontos szerepet játszik az új funkcióban, mivel a dApp viselkedésének elemzésével a rendszer meg tudja állapítani, hogy az alkalmazás veszélyt jelent-e a felhasználókra. A MetaMask egyébként novemberben a mobilalkalmazásán is be fogja vezetni a funkciót.

Óriásit nőtt a hackertámadások száma tavalyhoz képest

A MetaMask célja, hogy 2024 első negyedévére zökkenőmentesen integrálja az új rendszert. Az adatvédelmi aggályokkal kapcsolatban Schorchit hangsúlyozta, hogy a funkció kiküszöböli annak szükségességét, hogy minden tranzakciót és érvényesítési kérelmet külső felekkel osszanak meg, emellett pedig a szimulációs és érvényesítési folyamatok kizárólag a felhasználó eszközén zajlanak.

Az adathalász támadások és átverések egyébként továbbra is aktuális problémának számítanak a kriptoszektorban. Egy nemrégiben végzett felmérés szerint a válaszadók 47%-a azért nem lép a kriptotérbe, mert tart a túl sok átveréstől. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Blockaid becslése szerint a jelenlegi dAppok mintegy 10%-a jelent veszélyt a felhasználókra.

Az Immunefi blokkláncbiztonsági platform jelentése szerint 2023 harmadik negyedévében 76 hackertámadás érte a kriptovállalatokat, ami jelentős növekedés a 2022-es év azonos időszakában jelentett 30 támadásához képest. Emellett a Bitrace blokklánc elemző cég kimutatta, hogy az átverések és kriptovaluta lopások vezető oka a kamu kriptotárcák használata. Amint a felhasználó átutalja a kriptóját a hamis tárcába, a tokenjei örökre elvesznek.