A Microsoft az Edge böngésző használatára kényszeríti a felhasználókat

A Microsoft újfent radikális módszerekhez folyamodik annak érdekében, hogy ráerőszakolja a felhasználókra az Edge böngészőt. A technológiai óriás ezen húzásával próbálja magához láncolni ügyfeleit s egyúttal keresztbe tenni konkurenseinek is. 

A világ legnagyobb szoftvervállalataként tündöklő Microsoft nemrégiben az IT adminisztrátorok tudtára adta, hogy ezentúl az Outlook és a Teams egyszerűen figyelmen kívül hagyja majd az ügyfelek által kiválasztott alapértelmezett böngészőt. Ez azt jelenti, hogy a linkeket a Windows magától értetődően az Edge-ben nyitja majd meg.

„Az Azure Active Directory (AAD), illetve a Microsoft (MSA) Outlook fiókokból származó weblinkeket a Microsoft Edge egy felnyíló ablakban jeleníti majd meg amellett az email mellett, amelyben érkezett”, olvasható a nyilatkozatban.

Ez az újítás fokozatosan épül majd be a Microsoft 365 rendszerébe. Az IT adminisztrátorok egy hónapos felmondási időt kapnak, mielőtt a funkció bevezetésre kerül az Outlook levelezőprogramba.

A Microsoft 365 Enterprise adminjai megváltoztathatják majd a beállításokat, azonban a Microsoft 365 Business esetében ez nem lesz kivitelezhető.

„Ez a módosítás a Microsoft Outlook és Teams használatát hivatott megkönnyíteni. Ezáltal a felhasználóknak nem kell különböző ablakok között váltogatniuk, ami hatékonyabbá teszi a munkavégzést is. Azzal, hogy a linkek a Microsoft Edge böngészőben kerülnek megnyitásra, a beérkezett üzenetet egyidejűleg megtekinthetik az ügyfelek. Ennélfogva könnyedén hozzáférhetnek, elolvashatják és válaszolhatnak is az adott levélre. A felhasználóknak viszont lehetőségük van arra, hogy kikapcsolják ezt a bővítmény a beállításokban”, nyilatkozta a vállalat.

A Microsoft mindent megtesz azért, hogy az Edge böngészőt és vele az AI kapacitással felruházott Bing keresőmotort minél többen használják. A kriptoszektor szereplőinek is kedveskedni igyekszik azzal, lehetővé tette a kriptotárcák integrációját a böngészőbe.