Kriptotárca van a Microsoft Edge böngészőjében

A Microsoft nem az a cég, amelyik a legtöbb ember eszébe jut, ha a blokkláncokról van szó. Persze azért azzal tisztában kell lennie, hogy a techóriás már hosszú évek óta kísérletezik a blokklánc-technológiával. Nemrégiben érdekes képernyőfotó került megosztásra a Twitteren. Egy Albacore néven futó felhasználó osztott meg képernyőfotókat arról, hogy a Microsoft Edge böngészőjébe olyan kód is bekerült, ami lehetővé teszi egy kriptotárca integrációját a későbbiekben.

A Microsoftnak nyitnia kell a blokkláncok felé, ha nem akarja, hogy az Edge végleg lemaradjon

A megosztott képernyőképen egy kriptotárca felhasználói felülete látható és az, hogy a Coinbase-n és a MoonPayen keresztül is vásárolhatunk kriptovalutákat. A fejlesztés már benne van az Edge legújabb verzióiban, de elrejtve és még nem hozzáférhető a felhasználók számára. Arra azért Albacore figyelmeztet, hogy a Microsoft esetén elég sok dolog volt már benne a szoftverekben tesztelési célzattal, amelyek aztán sosem lettek elérhetőek. De mivel a tesztje során jól működött a kriptotárca, a közép-európai szoftverelemző nem zárja ki, hogy ténylegesen elmegy élesben a tárca. Azért említsük meg, hogy az Edge kifejezetten nem kedvelt böngészőnek számít.  2023. februári adatok alapján az összes böngésző mindössze 4,2%-a Microsoft programja.

A Chrome és a Safari is kifejezetten népszerűbb nála. Az Edge közvetlen vetélytársai a Firefox, az Opera és a Brave. Az Opera pont akkor indult 1995-ben, amikor az Explorer, a Microsoft előző böngészője. De míg az Explorer végül leállításra került, az Opera már rég nyitott az integrált kriptotárcás megoldás és a dAppok felé. Aztán ott a Brave, amely szintén biztosít Web3 funkciókat, szóval akár gondolhatjuk azt is, hogy az Edge legalább a közvetlen vetélytársaival akarja felvenni a versenyt ezen a téren. Nem lesz egyszerű dolga még ezzel sem, hiszen a Brave megdöbbentő ütemben integrál blokkláncos megoldásokat. Nemrég jelentették be például, hogy a Solana dAppokat is támogatja a böngésző, így a felhasználók már kapcsolódhatnak az Orca és Jupiter kriptotőzsdékhez is. A Microsoft sajtómegkeresésre nem erősítette egyébként meg Albacore kriptotárcás felfedezését.