A Microsoft kriptotárcákat vinne az Xbox-ra

Kiszivárgott dokumentumok szerint az Xbox-ra kriptotárcákat vinne a Microsoft.

A nemrég kiszivárgott dokumentumokból kiderül, hogy a technológiai óriás Microsoft kriptotárcákat tervez integrálni az Xbox játékkonzoljába. A ResetEra nevű játékfórumon közzétett bizalmas, belső dokumentumokból kiderül, hogy az Xbox ütemtervében kriptotárcák támogatásáról esik szó. Konkrétumok azonban nem derültek ki erről a tervezett integrációról.

Phil Spencer, az Xbox vezetője a kiszivárgást a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság Microsoft elleni jogi lépésének tulajdonította.

A dokumentumokból kiderült, hogy az Xbox vezetői közötti kulcsfontosságú kommunikáció, egy új, lemez nélküli Xbox Series X, egy giroszkópos vezérlő, sőt egy 2028-ban megjelenő, következő generációs hibrid Xbox tervein is dolgozik a cég.

Ennek ellenére Spencer azt állította a bizalmas információkkal kapcsolatban, hogy néhány terv már megváltozott. Így fogalmazott:

“Nehéz így megosztani a csapatunk munkáját, mert annyi minden változott, és annyi minden van, ami miatt izgatottak lehetünk most és a jövőben is”.

A kriptoközösség megőrül

Bár Spencer jelezte, hogy a vállalat terveiben előfordulhatnak változások, a kriptoközösség azonban továbbra is optimista a kiszivárgással kapcsolatban. Tyler Winklevoss, a Gemini társalapítója kijelentette:

“A kriptó a gamerek pénze, a játékipar pedig nagyobb iparág, mint Hollywood és a zeneipar együttvéve”.

Eközben a hírre a közösségi médiában többen arról kezdtek el ötletelni, hogy az integráció számos új felhasználási lehetőséget nyithat meg az olyan kriptovaluták előtt, mint a bitcoin (BTC).

Fontos azonban megjegyezni, hogy a potenciális hatás továbbra is spekulatív, mivel a Microsoft hivatalosan nem erősítette meg az integrációt. Mindazonáltal a kriptoközösség lelkes reakciója rámutat arra, hogy mennyire fontos az, ha egy technológiai óriás felkarolja a kriptopénzeket.

Augusztusban a Microsoft együttműködésre lépett a kriptoszektoron belül az Aptos Labs-szal. A partnerség célja a web3 ökoszisztéma képességeinek fejlesztése.