A MicroStrategy 480 BTC-t vásárolt a medvepiacon

Az üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat ismét bevásárolt bitcoinból, így a cég jelenleg 129 699 BTC-vel rendelkezik.

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor a Twitteren jelentette be, hogy a vállalat szerdán újabb 480 bitcoint vásárolt, ezzel beigazolva Saylor optimista kilátásait a kriptovalutával kapcsolatban. Érdemes megemlíteni, hogy a cég a közel 130 ezer BTC-s készletét 30 644 dolláros átlagáron szerezte be, így Saylor vállalata most jóval az átlagár alatt, nagyjából 20 817 dolláros árfolyamnál vásárolt bitcoint. Az amerikai Tőzsde- és Értékpapírfelügyelet (SEC) adatai szerint egyébként a vásárlás teljes összege 10 millió dollár volt.

A mostani vásárlással együtt a MicroStrategy most 129 699 BTC-vel rendelkezik közel 3,98 milliárd dollár értékben, ezzel pedig a legtöbb bitcoint birtokló vállalat lett.

Saylor továbbra is bízik a bitcoinban

Jelenleg az egész kriptodeviza piac rendkívül volatilis, amit jól mutat, hogy a BTC árfolyama szerdán ismét 20 ezer dollár alá süllyedt. A közel 10 millió dolláros beszerzés így egyértelműen azt mutatja, hogy Saylor a mostani medvepiaci helyzet ellenére is tovább bízik a bitcoinban.

A MicroStrategy vezérigazgatója még a hónap elején a Twitteren azt írta a 2,5 millió követőjének, hogy a cég hodlerként át fogja vészelni a mostani nehézségeket. A vállalat egyébként 2022 első negyedévében 119,3 millió dolláros bevételt jelentett, a nyereség pedig 93,6 millió dollár volt.