A MicroStrategy több mint 300 bitcoint vásárolt az alacsony árfolyam közepette

A kriptopiacon uralkodó bizonytalanság ellenére a Michael Saylor által alapított MicroStrategy úgy döntött, hogy jelentősen bevásárol bitcoinból. A szoftvercég a legújabb fejlemények szerint 301 érmét vásárolt 19 851 dolláros átlagáron, ami összesen 6 millió dollárjába került.

A vásárlással a vállalat az összes valaha bányászott bitcoin 0,62%-át birtokolja. Ezekután elmondhatjuk, hogy a MicroStrategy-nek jelenleg 130 000 BTC áll a birtokában. A jelentés szerint ez a mennyiség 3,98 milliárd dollárjukba került, ami azt jelenti, hogy érménként 30 639 dolláros átlagos vételáron szerezték meg díjakkal és költségekkel együtt. Továbbá a dokumentum alapján a vállalat ”felesleges készpénzből” tudta finanszírozni kriptovalutáinak a bővítését.

Saylor köztudottan rajongója a bitcoinnak, és úgy véli, hogy az majd fokozatosan ”demonetizálni” fogja az aranyat. Emellett nagyobb eséllyel több joghatóság fogja elfogadni, viszont azt is hozzátette, hogy az ehhez vezető útját hullámvölgyek tarkítják majd.

Érdemes megjegyezni, hogy a MicroStrategy volt az egyik első vállalat, aki készpénzt tartott bitcoinban. Saylor még 2020-ban azt is mondta, hogy a kriptovaluta értékálóként remekül skálázódik. A kijelentés óta a stratégiájuknak köszönhetően az S&P 500 részvények 97%-át felül tudták múlni, annak ellenére is, hogy a kriptopaicot ért nehéz időszak miatt nyereségességük csökkent. Végezetűl az árfolyamokról szót ejtve a cikk írásakor a BTC 19 000 dollár körül mozgott, ami 5,69%-os csökkenést jelent az egy héttel ezelőtti értékéhez képest a CoinMarketCap adatai szerint.