A Microstrategynél ezrével állnak sorba bitcoinért

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Michael Saylor azt állítja, több ezer vezető érdeklődik a bitcoin iránt, a MicroStrategy példája alapján szeretné megismertetni a Wall Street-tel a bitcoint.

A Microstrategy augusztusban kezdett el bitcoint vásárolni, megmutatva a világnak, hogy a bitcoint már a Wall Street vállalatai is komolyan veszik. A Microstrategy példáját ezután sokan követték, nagyvállalatok és befektetési alapok nyitottak a kriptopénz irányába, amivel több száz millió dollárnyi tőke áramlott a szektorba. Michael Saylor, a Microstrategy CEO-ja szerint azonban még közel nem vagyunk az intézményi adoptáció végén.

Saylor a CNBC-nek adott interjújában elemezte a kriptopénz piacot. A beszélgetés során elmondta, hogy hamarosan lesz egy digitális konferenciájuk, ahol az amerikai vállalatvezetők ismerkedhetnek meg jobban a bitcoinnal és a kriptopénzekkel.

“Több ezer vezető tisztségviselő, tanácsadó és ügyvezető jön a február elején megrendezett eseményre. Mind arra kíváncsiak, hogyan tudnák a bitcoint a mérlegükbe és eredmény kimutatásukba felvenni. Meg fogjuk mindenkivel osztani az információt.” – mondta el Michael Saylor.

Ha minden igaz, akkor a Microstrategy február elején megoszthatja a nagyvállalatokkal, hogyan is kell nagyban bitcoinnal foglalkozni. Sok vállalat érdeklődik a kriptopénzek és a bitcoin befektetések iránt, azonban főleg a tőzsdén jegyzett vállalkozások esetében meg van kötve a kezük a cégeknek, hogy hogyan is tudják ezt kivitelezni. A Microstrategy pedig ebben szeretne segítséget nyújtani.

A JPMogran elemzői szerint ha a nyugdíjalapok és a biztosítási társaságok is felveszik a fonalat és elkezdenek majd a bitcoin iránt érdeklődni, az akár további 600 millárd dollárnyi tőkét terelhet a kriptopénz piac irányába.

“Ha a nyugdíj alapok és a biztosítási társaságok az Egyesült Államokban, az Eurózónában, az Egyesült Királyságban és Japánban az eszközállományuk 1%-át fektetik bitcoinba, akkor az 600 milliárd dollárnyi plusz forrást jelenthet a szektornak.

 

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.