A Morgan Stanley vezérigazgatója szerint a Bitcoin nem csak egy hóbort

A Morgan Stanley globális befektetési bank vezérigazgatója, James Gorman szerint a kriptovaluta, beleértve a Bitcoint is, nem csak hóbort, megjegyezve, hogy nem fognak feledésbe merülni.

James Gorman csütörtök reggel a bank harmadik negyedéves eredménybeszámolóján beszélt a Bitcoinról és a kriptovalutákról.

„Már korábban is nyilvánosan elmondtam, és most is elmondom. Nem hiszem, hogy a kriptó egy hóbort. Nem tudom, hogy a Bitcoin értékének mit kellene és mit nem kellene elérnie, de ezek a dolgok nem fognak eltűnni. Az ezt támogató blokklánc technológia nyilvánvalóan nagyon valós és erőteljes.”-mondta a vezérigazgató.

A Morgan Stanley az első olyan bankok között volt, amelyek felkarolták a Bitcoint. Márciusban nyilvánosságra hozta, hogy elkezdett Bitcoin-alapokat kínálni ügyfeleinek. A globális befektetési bank szeptemberben külön kriptovalutákra szakosodott kutatócsoportot indított, amelyet Sheena Shah, a cég kriptoelemzője vezet.

„A kriptokutatás elindítása a kriptovaluták és más digitális eszközök növekvő jelentőségének elismerése a globális piacokon”- magyarázta a bank.

“Nem kereskedünk közvetlenül kriptovalutával a lakossági ügyfelek számára, vannak más szereplők, akik ezt teszik. Hozzáférést biztosítunk számukra, hogy különböző alapokon és dolgokon keresztül kriptót vásárolhassanak”-fejtette ki a bank vezetője az eredménybeszámoló során.

Részletezte továbbá, hogy a kriptó jelenleg nem járul hozzá a bank üzleti tevékenységének nagy részéhez, de elmondta, hogy a jövőben ez változhat.

“Nekünk, őszintén szólva, ez nem képezi az ügyfeleink üzleti igényeinek nagy részét. De ez még változhat, és ezzel együtt mi is fejlődni fogunk. Figyelemmel kísérjük, tisztelettel vagyunk iránta és megvárjuk, hogy a szabályozó hatóságok mit fognak tenni”- vélekedett a Morgan Stanley vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük