60 ezer dollárhoz közelít a bitcoin az ETF pletyka hírére

A bitcoin (BTC) árfolyama péntek éjjel indult meg miután a Bloomberg publikált egy cikket, amely szerint az amerikai pénzfelügyelet (SEC) nem fogja megakadályozni egy bitcoin határidős tőzsdei alap (ETF) elindulását.

A magyar idő szerint 2:00 után kezdődött emelkedés 57,300 dollárról indult és hajnal 5:00 után tetőzött hajszálnyival elmaradva a 60,000 dollártól. Pixelidőkor a BTC 59,512 dolláron kereskedik.

A SEC körülbelül 40 bitcoin ETF beadványt vizsgál felül, többnek jövő héten lesz a döntési határideje. A Bloomberg értesülései szerint a szabályozó hatóságnak néhányat jóvá kell hagynia, és ezzel útat nyitva az intézeti kereskedők számára a kriptovaluta származékos piacok felé.

A SEC-nek egyébként nem kell semmilyen formális intézkedést se tennie, az amerikai szövetségi törvények értelmében elég csak hagynia lejárnia a benyújtott bitcoin ETF-ek lejártát, amivel automatikusan engedélyezi azok indulását.

A Bloomberg értesülései szerint a ProShares és az Invesco ETF-jei járnak le következő héten, szóval ha nem lép semmit se a SEC, akkor sok trader több éves álma teljesülhet végre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük