A Nasdaq titokban bitcoin kereskedési terméket tesztel

A Nasdaq, a világ második legnagyobb értéktőzsdéje, állítólag egy bitcoin alapú kereskedés terméket tesztel, jelentette egy kvantitatív elemző a StrongMarket cégtől.

A Twitter celeb Cryptopolis, tegnap tweetelte világgá, hogy a TD Ameritrade kiskereskedői bróker platformon keresztül képes volt egy bitcoint venni.

A mellékelt chart alapján a bitcoin amerikai dollárban kereskedhető egy eddig ismeretlen szimbólum, a “CXERX” tickerje alatt, ami állítólag a Nasdaqon is listázva van. Az elemző hozzátette, a BTC/USD kereskedési párt április 10-én indították, legalábbis a grafikon alapján.

Az állítólagos BTC/USD kereskedési pár a Nasdaqon. | Cryptopolis Twitter

Miután észrevette a BTC/USD kereskedési párt, Cryptopolis felvette a kapcsolatot a TD Ameritrade ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálat azonban nem igazán kívánta kommentálni az ügyet, mivel “ez nem egy élő oldalon kereskedett szimbólum, szóval nem igazán tudok róla beszélni.”Az elemző elmondása szerint tehát nem volt valós kereskedés a számláján, de továbbra is azt hiszi, hogy a Nasdaq titokban egy új bitcoin alapú eszközt tesztelt, ami egyelőre csak demó formában érhető el.

TD Ameritrade ügyfélszolgálat chat a Nasdaq bitcoin termékéről. | Cryptopolis Twitter

2018 végén a Nasdaq már egyszer megerősítette, hogy bitcoin határidősök indítását tervezi 2019 első felében. A VanEck digitális eszközstratégiai vezetője, Gurbács Gábor korábban szintén azt nyilatkozta, hogy már 18 hónapja bitcoin határidősök bevezetéséről tárgyal a Nasdaq, MVIS Indices és más piaci szereplőkkel.

2019 februárban a Nasdaq listázni kezdett két kriptopénz indexet, a BNC Bitcoin Liquid Indexet (BLX) és az Ethereum Liquid Indexet (ELX).

A 11 millió felhasználóval rendelkező TD Ameritrade bróker a hamarosan induló ErisX kriptotőzsde egyik fő támogatója.

Talán pontosan e pletyka miatt a bitcoin árfolyama már 5600 dollár fölött jár egyre közelebb kerülve a 6000 dolláros lélektani ellenálláshoz, amit ha sikeresen áttör és fölötte tud maradni, akkor már hivatalosan is a medvepiacok végéről beszélhetünk.

Kövess minket Facebookon. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.