A New York-i vállalkozások nem kérnek a bitcoin bányászatból

Helyi vállalkozások egy csoportja arra kérte Kathy Hochul-t, New York állam kormányzóját, hogy tagadja meg azon cégek engedélyét, akik a város néhány régi erőművét kriptóbányászati központokká alakítanák át.

A kriptobányászat környezetre gyakorolt káros hatása továbbra is aggályokat vet fel a vállalkozások és különböző szervezetek körében. A közös petíció, amelyben a kriptobányászat negatív hatásait boncolgatják, levélben érkezett, melyet számos szervezet és vállalkozás közösen írt alá. A levélben arra kérték a cégek Kathy Hochul kormányzót, hogy tagadja meg a Greenidge-i erűművek kriptobányászati létesítményekké történő átalakítására vonatkozó engedélyeket.

„A kriptovaluta-bányászat óriási energiát használ fel az üzleti tevékenységhez szükséges számitógépek működtetéséhez.”

A Greenidge-i villamosenergia-állomás és a Fortistar North Tonawanda erőművek kriptobányászati ​​létesítményekké történő átalakítására vonatkozó engedélyek eltörlésére vonatkozó javaslat rávilágít arra, hogy az erőművek újrahasznosítása komolyan veszélyeztetné az amerikai állam üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló elkötelezettségeit.

Az üvegházhatású gázok a légkör azon természetes eredetű alkotóelemei, amelyek részben elnyelik a Föld felszíne által kibocsájtott hosszú hullámú sugárzást, ez a folyamat az üvegházhatás. Ilyen üvegházhatású gázok pl. a vízgőz és a szén-dioxid vagy a metán.

A vállalkozások Basil Seggos New York-i környezetvédelmi állambiztost is megemlítik a javaslatban, mondván, hogy Greenidge nem tartja be New York állam éghajlatra vonatkozó törvényét.

Basil Seggos a Twitteren nyilatkozott az ügyről.

A NYS lépéseket tesz a klímaváltozás kapcsán. A mai napon a Környezetvédelmi Minisztérium nyilvánosságra bocsátotta az engedélyek tervezetét az egykori szénerőműre, a Greenidge LLC-re vonatkozóan, mely bitcoin bányászattá válna. A minisztérium még nem hozott végleges döntést az engedélyekről, Greenidge pedig nem mutatta be a New York állam éghajlati törvényének való megfelelését.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük