A NFT-k és a kripto megismerésében segít a Visa az alkotóknak

A híres NFT művész, Micah Johnson fog segíteni a Visanak, hogy minél többen ismerjék meg a digitális gyűjteményekben rejlő lehetőséget.

A Visa még augusztusban megvett egy CryptoPunks avatárt 150 000 dollárnyi Ethereumért, majd ezután a Punks utáni piaci kereslet robbanásszerűen megnőtt. A pénzügyi szolgáltatásokra specializálódott óriás egy újonnan indított kezdeményezésnek köszönhetően szélesebb körben kívánja megismertetni az NFT-ket az alkotókkal.

A mai nap folyamán a Visa elindított egy NFT központú programot Micah Johnsonnal, az Aku NFT karakter megalkotójával. Céljuk, hogy közösen segítsenek az alkotóknak és a kisvállalkozóknak megismerni az NFT-k működését, emellett megtanítani a blokklánc hálózatok és a kriptovaluták használatát digitális alkotások létrehozására és árusítására. A pénzügyi vállalat nyílt felhívást tesz közzé az olyan alkotók számára, akik részt szeretnének venni a programban, majd kiválaszt közülük néhányat, akik a kezdeti csoportot alkotják majd. Ezt a csoportot a cég fogja majd szponzorálni, valamint igyekszik ”értelmes kapcsolatokat kialakítani” az alkotók és a cég partnerei között.

„Hisszük, hogy a digitális reneszánsz kezdetén vagyunk a művészet és a tartalomkészítés világában, a művészek, zenészek, írók és fényképészek virágzó ökoszisztémájában, és a kurátorok közösségeket teremtenek a kultúra és kereskedelem metszéspontjában.”-tweetelte Cuy Sheffield, a Visa alelnöke és a kripto felelős vezetője.

„A kripto ökoszisztémában megjelenő új technológiák, mint az NFT-k, képesek csökkenteni a belépési korlátokat, hogy a digitális alkotók létrehozhassák saját kisvállalkozásukat.”-mondta Cuy Sheffield.

Aku, az NFT karakter

Az NFT gyakorlatilag egy blokklánc-alapú okirat egy ritka tárgy tulajdonjogáról, beleértve digitális műalkotásokat, videoklipeket, interaktív videojátékokat és egyebeket.

Johnson az év elején indította el az Aku karakterét, egy folyamatban lévő NFT műalkotás sorozatának egyik darabját, amely egy fiatal fekete fiú fantasztikus kalandjait ábrázolja, aki az űr felfedezéséről álmodik. Még áprilisban az Aku lehetőséget kapott potenciális filmadaptációra, így ez lett az első kripto karakter, amelyet más szórakoztatóipari formátumban való felhasználásra is engedélyeztek.

„Amikor 2018-ban visszavonultam a baseballtól, megrémültem. Nem volt hely, ahol eladhattam volna alkotásaimat, és nem volt munkatapasztalatom sem. Azonban az NFT közössége kitárta karjait és megmutatta, mi minden lehetséges. Az a szeretet, amit akkor kaptam, mindig velem fog maradni. A Visaval karöltve az a célom, hogy ugyanezt a szeretetet és útmutatást átadjam az alkotók következő hullámának. Ezzel egy gyertyává szeretnék válni, amely újabb gyertyákat gyújt meg.”-tweetelte Johnson.

A Visa az NFT-piacon

A cég augusztus 23-i CryptoPunk-vásárlása felpezsdítette a már amúgy is forró NFT-piacot. Minden idők rekordját állította fel az egynapos CryptoPunks kereskedési volumenben, miközben emelte a népszerű NFT kollekció alapárát. A Visa vásárlási bejelentése előtt az Ethereum-alapú CryptoPunks néhány darabját kevesebb mint 170 000 dollár értékű Ethereumért adták el. Ma a legkisebb ár körülbelül 370 000 dollárnál kezdődik.

Visa összehangoltan tört be a kriptotérbe. Platform-agnosztikus álláspontot képviselve van jelen, miközben felvázolja a potenciális lehetőségeket, kapcsolatokat alakít ki a fizetési szolgáltatókkal, és hálózatot épít ki a stabilcoin és központi banki digitális valutás fizetések megkönnyítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük