A Norton vírusirtójával már kriptot is lehet bányászni

Talán kevesen tudják, de a NortonLifeLock kiberbiztonsági cég terméke, a Norton AntiVirus vírusírtó már 1991 óta van velünk. Nevét Peter Nortonról kapta, akinek cégét még ekkoriban vette meg a Symantec. De Norton termékei nem tartalmaztak még vírusirtókat, csak egyéb programokat. Amikor aztán a Symantec kifejlesztette a vírusirtót, Norton név alatt kezdte el forgalmazni. Úgyhogy mondhatni már 30 évnél is idősebb a szoftver életciklusa és most újabb fontos állomásához érkezett. Méghozzá azért, mert elindult a Norton Crypto, ami lehetővé teszi az ügyfelek számára az Ethereum bányászatát a Norton 360 terméken keresztül.

A Norton vírusirtóval már bányászni is lehet

Június harmadikától, azaz a mai naptól kezdve a Norton 360 felhasználói lehetőséget kapnak arra, hogy korai csatlakozóként beszállhassanak az Ethereum bányászati programba. Viszont a tervek szerint a cég a következő hónapokban elérhetővé teszi a bányászati szolgáltatást a közel 13 millió felhasználójának is. A szolgáltatás legnagyobb hozzáadott értéke az a tény, hogy nem is kell a bányászat közben lekapcsolni a vírusirtó funkciót. A CNN televíziónak adott nyilatkozatában a NortonLifeLock termékfejlesztési vezetője szerint rövidesen a lehetőséget majd kiterjesztik más kriptovalutákra is.  Alapvetően természetesen csak azokra, amelyek a legjobbak közé tartoznak és megfelelő bevételt ígérnek a bányászatra.

Amiatt is büszkeségének adott hangot, hogy a NortonLifeLock lett az első olyan kiberbiztonsági cég, amely ilyen jellegű, biztonságos bányászati lehetőségeket kínál az ügyfelek számára. Akik ennek segítségével számítógépük ki nem használt kapacitásait digitális pénzek keresésére fordíthatják. A NortonLifeLock szerint az ő szolgáltatásuk legnagyobb értéke a biztonság lesz. Hiszen az elmúlt években azok, akik bányászatra adták a fejüket, kénytelenek voltak bizonyos szintű biztonságot feladni a gépeiken. Ezáltal pedig komoly kockázatoknak tették ki magukat. Legalábbis ezt állítja a Norton, hiszen azért tudjuk, hogy például az Ethminer biztonságára sem igazán lehet panasz. Plusz hát anno a Norton nevében is terjesztettek malware típusú vírusokat. Mindenesetre a NortonLifeLock a számítógép merevlemezének hibáit is igyekszik kezelni. Így a vírusirtó segítségével bányászott bevétel a Norton felhőalapú tárcájába kerül majd, ahol a hardverproblémák nem jelentenek majd gondot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük