A OneRepublic együttes az élő koncertért kriptovalutát fogad el

A OneRepublic lesz az első olyan világhírű együttes, amely kriptovalutát fogad el egy élő koncertért.

A OneRepublic egy amerikai pop-rock zenekar, amely 2002-ben alakult Colorado Springsben. A hét albummal büszkélkedő együttes egyre népszerűbb Európában, így Magyarországon is, most pedig igazi úttörő lehet. A 16 millió lemezt eladó OneRepublic ugyanis az első olyan közkedvelt és világhírű csapat, amely az élő koncertért járó gázsiját kriptovalutában kéri. A “No Vacancy”, a “Stranger Things” és a “Someday” számokat játszó zenekarról az ABC Air Power azt írta, hogy a nagy kiadók által szerződtetett amerikai művészek közül elsőként fog majd kriptopénzt kapni egy nagyszabású koncertért.

A hírrel kapcsolatban Ryan Tedder, a OneRepublic frontembere azt nyilatkozta:

“A zenekarom és én nagyon boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk valaminek, ami szerintünk kétségtelenül a jövője annak, ahogyan a fizetések lebonyolítása történik korlátlan mennyiségű eszköz, teljesítmény, szolgáltatás, vásárlás, zene stb. esetén világszerte. Legyen szó akár arról, hogy a művészek NFT-ket használnak arra, hogy albumaikat a rajongóikkal finanszírozzák, akár arról, hogy a zenekarok koncertjeit kriptovalutában fizetik ki – a zene és a technológia kéz a kézben járnak. Ezt szem előtt tartva, logikus volt számunkra, hogy megtegyük a következő lépést. Nekem is van egy közelgő privát koncertem decemberben, amire tervezem, hogy bitcoint kérek.”

Áprilisban egyébként a banda feje bejelentette, hogy nem-helyettesíthető tokent dob a piacra. Az NFT egy exkluzív anyag volt, amely Tedder eddig nem hallható dalait tartalmazta. A zenész korábban a Polychain Capitalba is befektetett, így egyre több szálon kapcsolódik a kriptoökoszisztémához.

Október végén Tedder a Bored Ape Yacht Club NFT-kollekciójának egy képét választotta Twitter profilképének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.