A Paxful április óta először indítja újra a piactere működését

A felfüggesztett szolgáltatás közepette Ray Youssef azt mondta, hogy vezérigazgatóként “utolsó lépését” tette meg, miután segített feloldani a felhasználók fiókjainak 88%-át.

A Paxful bejelentette, hogy a peer-to-peer kriptopiactér újra online, miután áprilisban a cég felfüggesztette a működését.
A weboldalán közzétett frissítésben a Paxful közölte, hogy csapata több mint 30 nap után újraindította a piacteret. Bár a platform szerint a tárcája “teljesen működőképes maradt” a felfüggesztett szolgáltatás ideje alatt, nem világos, hogy a Paxful hogyan kíván továbblépni.

Paxful piactér újraindítása

“Az elmúlt hónapban csapatunk szorgalmasan dolgozott azon, hogy a piactér újra online legyen. A felhasználók biztonsága és védelme elsődleges fontosságú.” – nyilatkozta a Paxful.

A márciusi bírósági feljegyzésekből kiderült, hogy a Paxful vezérigazgatója, Ray Youssef és társalapítója, Artur Schaback a piactér működésének felfüggesztése előtt vádakat fogalmaztak meg egymás ellen a cég pénzeszközeinek hűtlen kezelésével, pénzmosással és az Egyesült Államok Oroszország elleni szankcióinak kijátszásával kapcsolatban. Youssef később egy blogbejegyzésben közölte, hogy “kulcsfontosságú munkatársak távoznak“, és az amerikai szabályozási környezetet okolta a leállásért.

Paxful

A platform a leállás bejelentés óta nagyrészt hallgatott a közösségi médiában. Youssef áprilisban azt mondta, hogy vezérigazgatóként “utolsó lépését” tette meg, amikor egyes felhasználói számlák 88%-ának befagyasztását feloldotta. Bár a közzététel időpontjában még mindig vezérigazgatóként szerepelt a vállalat weboldalán. A Paxful akkor nem válaszolt a média megkeresésekre.

A Paxful felfüggesztett szolgáltatása közepette Youssef a hírek szerint a Block TBD részlegével együttműködve egy Civilization Kit, vagy Civ Kit nevű peer-to-peer kriptokereskedési platformot indított. A fehér könyv szerint a Civ Kit a Nostr-ra épül majd. A Nostr egy titkosított végponttól végpontig tartó privát üzenetküldést lehetővé tevő decentralizált hálózat.