A Paxos bemutatta a hozamtermelő Lift Dollár stabilcoinját

A Paxos kriptopénz kereskedési platform bevezette az Egyesült Arab Emírségekben (UAE) szabályozott, hozamtermelő, USD-ben denominált új Lift Dollar (USDL) stabilcoinját – közölte a vállalat szerdán.

A stabilcoin kibocsátója a Paxos International, a cég EAE-részlege, és az Abu Dhabi Global Market (ADGM) Pénzügyi Szolgáltatásokat Szabályozó Hatóság (FSRA) szabályozza.

A legnagyobb stabilcoinkibocsátók, mint például a Tether és a Circle, több milliárd dollárnyi kamatot gyűjtenek az általuk tartott amerikai Treasury kötvények után. Ez mostanában több hozammegosztó stabilcoin és blokklánc-alapú amerikai kincstári termék létrehozásához vezetett.

Charles Cascarilla, a Paxos vezérigazgatója elmondta, hogy az új Lift Dollar ugyanúgy épül fel, mint a cége által kibocsátott többi stabilcoin: PayPal USD (PYUSD), Pax Dollar (USDP) és Pax Gold (PAXG). Ezeket 1:1 arányban kötik a dollárhoz, és rövid lejáratú amerikai állampapírokkal fedezik. Az új stabilcoint a többivel együtt is egy prudenciális szabályozó felügyeli. Az összes eszköz biztonságosan lesz kezelve és tárolva, megvédve azokat minden esetleges csődhelyzettől – foglalta össze.

„Felokosítottuk a stabilcoint egy programozott napi hozammal. Így ez egy kicsit jobban hasonlít egy megtakarítási termékre, mintsem egy folyószámla termékre, ahogy talán a hagyományos stabilcoinokra gondolni lehet.” – mondta Cascarilla egy interjúban. „Az USDL egy lépéssel tovább megy a dollárhoz való hozzáférés demokratizálásától a kockázatmentes kamatláb demokratizálásáig, a lehető legbiztonságosabb módon.”

A Paxos USDL nem lesz elérhető az Egyesült Államokban, mert hiányzik a szabályozói iránymutatás.

A bevezetéskor az USDL különösen Argentínára fog összpontosítani. A sajtóközlemény szerint a fogyasztók számára a Ripio, a Buenbit és a TiendaCrypto forgalmazási partnerein keresztül lesz elérhető.

“Az induláskor lemondunk a 30 bázispontos vagyonkezelési díjról. Tehát csak 20 bázispontot tartunk meg, ami azt jelenti, hogy a felhasználók több mint 5%-os hozamot kapnak.” – mondta Daya egy interjúban.