A PayPal 60 millió új ügyfélnek biztosít ezentúl kriptoszolgáltatásokat

A PayPal, miután a tavalyi év során bevezette a kriptoszolgáltatásokat a repertoárjába, most a Venmo számára is elérhetővé teszi ezeket a lehetőségeket. 

Az amerikai fizetési óriás hírül adta, hogy innentől kezdve a Venmo ügyfelei megvalósíthatnak ügyleteket már meglévő PayPal fiókjuk, kriptotőzsdék vagy külső tárcák között.

A PayPal hivatalosan április 28-án jelentette be a mobilfizetési szolgáltatóval való együttműködését. Ennek fényében, a Venmo 60 millió felhasználója hasznosíthatja ezentúl a különböző kriptovaluta szolgáltatásokat. A Venmo ügyfelei ez idáig csak megvásárolni, tárolni és eladni tudták kriptoeszközeiket – a cég 2021-ben integrálta a kriptókat felületén.

„A kriptoszolgáltatások az elkövetkező hetekben, vagyis 2023 májusában, válnak majd elérhetővé a Venmo felhasználóinak”, nyilatkozta a PayPal.

Ezenkívül a pénzügyi vállalat életbe léptetett az átutalások feldolgozására vonatkozó irányelveket is, amelyeket egy blogposztban részletez aprólékosabban. Azt tanácsolták a kriptotranzakciók realizálása előtt, hogy bizonyosodjanak meg a címzett kilétéről, ugyanis nem lehet érvényteleníteni vagy visszafordítani azokat.

Annak érdekében, hogy a PayPal jobban megismerje az ügyfélkör igényeit, felmérést végzett a Venmo kliensei körében. Kiderült, hogy jelentős számú ügyfél döntött ügy, hogy a tulajdonukban álló kriptoeszközök kezeléséhez ezután a Venmo-t fogják használni. A megkérdezettek több mint fele határozott úgy, hogy igénybe veszi majd a szóban forgó szolgáltatásokat. Továbbá, 74%-uk akképp határozott, hogy befektetéseiket Venmo fiókjukon keresztül igazgatják majd tovább.

2023 első negyedévében a Venmo felhasználók közel fele, akik birtokoltak már valamiféle kriptót, szánta el magát portfóliója bővítésére. Emellett olyan funkciók is a rendelkezésükre állnak, amelyek által kriptoeszközök formájában pénzvisszatérítésben részesülhetnek.

A PayPal korábban a MetaMask kriptotárcával is partnerségre lépett annak okán, hogy még több emberrel ismertesse meg a digitális eszközöket. Ezáltal a felhasználók már a PayPal segítségével is vásárolhatnak kriptót.